[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Помош  XML
Forum Index » Други задачи
Author Message
MaximuSRJoined: 05/03/2011 18:08:46
Messages: 16
Offline

Ми треба помош за задача книги од тренинг делот
Задачата ми пага на 2 и 3 тест пример...Го симнав вториот за да видам кај е проблемот и мојот излез е ист како што е и на примерот што го симнав т.е 38 а задачата пага па незнам што е проблемов ај ако може админите нека проверат еве го кодот:

MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 445
Offline

Провери дали се сите променливи иницијализирани - како на пример Xi[N]
MaximuSRJoined: 05/03/2011 18:08:46
Messages: 16
Offline

Ja popraviv so ovoj kod pominuva


no seuste neznam zosto prethodniot pagase iako davase tocen rezultat
tStojkovskiJoined: 13/02/2010 14:23:00
Messages: 108
Location: Гостивар
Offline

MaximuSR wrote:Ja popraviv so ovoj kod pominuva


no seuste neznam zosto prethodniot pagase iako davase tocen rezultat

на едно место ти стигаше до Xi[N], кое што не ти е иницијализирано. со претходниот код да ставеше Xi[1001], би требало да ти работи
[Email] [MSN]
 
Forum Index » Други задачи
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team