[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
informacii za natprevar  XML
Forum Index » Општа дискусија
Author Message
DevGeeK


[Avatar]

Joined: 25/12/2009 14:51:57
Messages: 30
Offline

Здраво, бидејќи прв пат ќе се натпреварувам, ме интересира дали резултатите од натпреварите ќе бидат објавени веднаш по нивното завршување ?

Fifty Years Of Programming Language Research, And We End Up With C++ ?
Bojan KostadinovJoined: 08/10/2009 13:56:21
Messages: 89
Offline

1. Што се однесува до регионалниот натпревар, ќе биде електронски (ќе се решава од дома)...

2. Околу резултатите, би требало да бидат објавени неколку часа по завршување на натпреварот. Времето зависи од бројот на натпреварувачи и испратени решенија...
nikola3103


[Avatar]

Joined: 25/12/2009 16:09:56
Messages: 184
Offline

Не ми е јасно баш околу тест групите. Колку што сфатив јас на секоја или неколку од задачите ке има тест групи при тестиранјето и секоја тест група ке сочинува повеке од еден тест пример, доколку на сите тест примери од таа група ни помине тестиранјето (да даде точен резултат) само тогаш ги добиваме поените за таа група, а доколку само еден од тест примерите не даде точен резултат не добиваме ни еден поен од таа група (без разлика што на другите тест примери дава точен резултат) барем ја тоа така го сфакам мозе да ми казете дали грешам некаде и да објасните малку повеке? Благодарам однаред.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/02/2010 22:12:56

Bojan KostadinovJoined: 08/10/2009 13:56:21
Messages: 89
Offline

nikola3103 wrote:Не ми е јасно баш околу тест групите. Колку што сфатив јас на секоја или неколку од задачите ке има тест групи при тестиранјето и секоја тест група ке сочинува повеке од еден тест пример, доколку на сите тест примери од таа група ни помине тестиранјето (да даде точен резултат) само тогаш ги добиваме поените за таа група, а доколку само еден од тест примерите не даде точен резултат не добиваме ни еден поен од таа група (без разлика што на другите тест примери дава точен резултат) барем ја тоа така го сфакам мозе да ми казете дали грешам некаде и да објасните малку повеке? Благодарам однаред.


Не грешиш никаде. Како што го објасни, така е.
tStojkovskiJoined: 13/02/2010 14:23:00
Messages: 108
Location: Гостивар
Offline

Bojan Kostadinov wrote:
nikola3103 wrote:Не ми е јасно баш околу тест групите. Колку што сфатив јас на секоја или неколку од задачите ке има тест групи при тестиранјето и секоја тест група ке сочинува повеке од еден тест пример, доколку на сите тест примери од таа група ни помине тестиранјето (да даде точен резултат) само тогаш ги добиваме поените за таа група, а доколку само еден од тест примерите не даде точен резултат не добиваме ни еден поен од таа група (без разлика што на другите тест примери дава точен резултат) барем ја тоа така го сфакам мозе да ми казете дали грешам некаде и да објасните малку повеке? Благодарам однаред.


Не грешиш никаде. Како што го објасни, така е.

Значи едно грешно и ниеден поен не добиваме така?
[Email] [MSN]
Bojan KostadinovJoined: 08/10/2009 13:56:21
Messages: 89
Offline

Ниту еден поен од таа група...
DevGeeK


[Avatar]

Joined: 25/12/2009 14:51:57
Messages: 30
Offline

Мене ме ми е јасно околу излезот на програмите кои што имаат повеќе под тестови. Дали излезот треба да биде испечатен при крајот на внесувањето на вредностите за сите под тестови, или пак може да се отпечати резултатот за секој тест посебно. Значи дали системот ќе го прифати тоа како одговор или не

Fifty Years Of Programming Language Research, And We End Up With C++ ?
 
Forum Index » Општа дискусија
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team