[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Задача Цифри - проблем  XML
Forum Index » Други задачи
Author Message
MarioTalevski


[Avatar]

Joined: 05/12/2010 21:40:38
Messages: 21
Location: Битола
Offline


http://mendo.mk/Task.do?id=19Во првиот тест пример е вака:
Влез: 12345 3 Излез:45
но ако ги исфрлеме цифрите 1,2,3 и ни остануваат цифрите 4 и 5 тогаш најголемиот позитивен број што може да се формира од овие цифри е 54 а не 45 како што гласи во Излезот на првиот тест пример.
[Email] [MSN]
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Можеш само да исфрлиш (избришеш) неколку цифри од бројот. Не смееш да го менуваш распоредот на цифрите. На пример, кај 12345, ќе ги избришеме првите 3 цифри, и ќе добиеме 45. Никаде во задачата не пишува дека можеш да ги прераспоредиш останатите (N-K) цифри.
 
Forum Index » Други задачи
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team