[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Државен 2012  XML
Forum Index » Државни натпревари
Author Message
filip_bujaroski


[Avatar]

Joined: 13/09/2010 21:58:57
Messages: 150
Location: Skopje
Offline

Каде ќе се одржи државниот натпревар? Може некои детали?

Live to play, die for fun.
[Email] [MSN]
nikola3103


[Avatar]

Joined: 25/12/2009 16:09:56
Messages: 184
Offline

И ја имам прашања околу државниот. Во списоците вели дека на 27 ке биде само пристигнувањето на учениците од другите градови, значи дека тие од Скопје нема да имаат никаква обврска за тој ден? (воопшто немора да се појават) или? И од колку саат ке почне, колку задачи кје има, во која зграда... имформации од ваков тип нема објавено а има уште 8-9 дена до натпреварот. И во недела ќе биде само доделувањто на награди и признанија како што беше и минатите години така? Дека пишува натпреварот ќе трае 3 дена па тоа буни.
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

nikola3103 wrote:И ја имам прашања околу државниот. Во списоците вели дека на 27 ке биде само пристигнувањето на учениците од другите градови, значи дека тие од Скопје нема да имаат никаква обврска за тој ден? (воопшто немора да се појават) или? И од колку саат ке почне, колку задачи кје има, во која зграда... имформации од ваков тип нема објавено а има уште 8-9 дена до натпреварот. И во недела ќе биде само доделувањто на награди и признанија како што беше и минатите години така? Дека пишува натпреварот ќе трае 3 дена па тоа буни.

Незнам зошто буни - пишува дека натпреварот ќе трае 3 дена, ама за секој ден е напишано точно што ќе се случува.
Ќе има "најмногу 4 задачи" , како што пишува во правилата.
Околу агендата (што точно во колку саат ќе се случува), не верувам дека ќе биде објавена пред вторник - до тогаш се повеќето професори и асистенти на конференција во Битола (CIIT 2012)
CrypterJoined: 03/05/2011 13:27:22
Messages: 2
Offline

Доделувањето на наградите и слично се врши според сумираните резултати од сите натпревари или само според резултатите од Државниот натпревар?
bidikovJoined: 12/02/2010 01:10:05
Messages: 16
Offline

Наградите се за постигнатиот успех на државниот натпревар што значи дека се гледаат само од истиот.

--
Владислав Бидиков
ФИНКИ систем инженер
Aleksandar_SJoined: 16/02/2012 18:27:05
Messages: 1
Offline

Го има ли некој текстот за програмерите што го прикажаа пред доделувањето на наградите?
bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

Има ли официјални решенија за задачите?
Lord_of_Life


[Avatar]
Joined: 17/12/2011 14:21:32
Messages: 15
Location: N/A
Offline

bedzo wrote:Има ли официјални решенија за задачите?


Е ајде де, постирајте ги.

A nerd is someone whose life revolves around computers and technology.
A geek is someone whose life revolves around computers and technology, and likes it!

Hey! It compiles! Ship it!
[WWW]
bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

Lord_of_Life wrote:
bedzo wrote:Има ли официјални решенија за задачите?


Е ајде де, постирајте ги.

Е ајде, што ќе решам ќе постирам. Што не, друг ден

А како можам да ставам хиперлинк до страната под натпревари 2012?

This message was edited 1 time. Last update was at 03/05/2012 10:17:34

obi1kenobiJoined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

Е Беџо, извини вака, стварно убаво од тебе што ги постираш решенијата и се, ама кодот за Лавиринт ти е школски пример како не се програмира... Колку што имаш повторувања, можеш комотно да го разделиш во барем три функции и ем полесно да се чита, ем да се знае што правиш...
bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

obi1kenobi wrote:Е Беџо, извини вака, стварно убаво од тебе што ги постираш решенијата и се, ама кодот за Лавиринт ти е школски пример како не се програмира... Колку што имаш повторувања, можеш комотно да го разделиш во барем три функции и ем полесно да се чита, ем да се знае што правиш...

Вака ми е напишан кодот бидејќи повеќе време ќе изгубам да мислам функција одколку да го копирам првиот if и да додадам уште по еден if statement внатре. А ги разделив така бидејќи ако ги ставев во фор(за чекорите) ќе ми беше потешко да дебагирам, инаку забелешката ти е целосно на место. И дај ако можеш кажи (или дај код) како мислеше да го разделам на функции.
obi1kenobiJoined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

bedzo wrote:
obi1kenobi wrote:Е Беџо, извини вака, стварно убаво од тебе што ги постираш решенијата и се, ама кодот за Лавиринт ти е школски пример како не се програмира... Колку што имаш повторувања, можеш комотно да го разделиш во барем три функции и ем полесно да се чита, ем да се знае што правиш...

Вака ми е напишан кодот бидејќи повеќе време ќе изгубам да мислам функција одколку да го копирам првиот if и да додадам уште по еден if statement внатре. А ги разделив така бидејќи ако ги ставев во фор(за чекорите) ќе ми беше потешко да дебагирам, инаку забелешката ти е целосно на место. И дај ако можеш кажи (или дај код) како мислеше да го разделам на функции.


Копирање код од едно на друго место е многу опасна работа, на два-три пати имам изгубено цела задача заради тоа што сум ископирал код со грешка и после на некое место сум заборавил да ја поправам грешката... Јас да бев, би напишал функција што проверува дали некое поле е валидно (дали смееш да стапнеш таму, дали е внатре во матрицата и се) и уште една функција што дадено поле го разгледува и ги додава можните соседи. По потреба, можеш и на помали делчиња да го разделиш ако сакаш.
bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

Еве го средив кодот, додадов функција за да проверува дали е валидно да ги направи чекорите и плус го разделив кодот на делови за да биде појасен.

и како може да го ставам линкот од викито како хиперлинк под Регионален таму?

This message was edited 1 time. Last update was at 04/05/2012 08:28:49

vavioJoined: 25/02/2010 14:40:01
Messages: 25
Offline

bedzo wrote:Еве го средив кодот, додадов функција за да проверува дали е валидно да ги направи чекорите и плус го разделив кодот на делови за да биде појасен.

и како може да го ставам линкот од викито како хиперлинк под Регионален таму?


ај еве и јас некој коментар да додадам во врска со програмирањето
глобалните променливи се лоша работа за програмирање...
obi1kenobiJoined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

vavio wrote:
ај еве и јас некој коментар да додадам во врска со програмирањето
глобалните променливи се лоша работа за програмирање...


Во генерала да, ама на натпревари се ок се додека ги држиш под контрола. Тоа повеќе се однесува на големи проекти, кога не знаеш кој код од каде може да ти чачка во глобалните променливи...
 
Forum Index » Државни натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team