[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
zadaca izraz  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
OP Magic Potato


[Avatar]

Joined: 16/03/2011 21:20:03
Messages: 62
Offline

eve mi go kodot:

mi pagja na 13tiot test primer, probuvam racno da gi stavam brojcinjata i pak mi ispagja pogolem rezultat od tocniot izlez
13 test primer:
input:
??????-(??-?????)+(???-(?+????-(?+???+(????+??????)-?+?????)-??+????))+(????+???+??????)+??????+(???+(???+???))+(?+???)
4134559295420993590475024322731223116069607037733078291231138059667870621692737
output:
4197600

mojata programa pecati:
4204380
[Email] [MSN]
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Не сфатив точно како работи програмата, ама две работи ми изгледаа чудно, ги променив, и сега ти работи програмата на сите тест случаи.

Променет е ред 42 (од твојата програма) - наместо i<n ставив i<a.size(). Кога додаваш знаци во стрингот, ја менуваш неговата должина, па n веќе не е добра граница.
Исто, направив промена во ред 94 - ставив i>=1 наместо i>=2 (претпоставувам, некоја печатна грешка ти е тоа).


OP Magic Potato


[Avatar]

Joined: 16/03/2011 21:20:03
Messages: 62
Offline

fala mnogu D
[Email] [MSN]
 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team