[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Ne mi e tocna prvata zadaca ??  XML
Forum Index » C/C++
Author Message
DenisFinkiJoined: 13/02/2013 19:08:58
Messages: 1
Offline

#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{
int n,kvadrat=1,kuben=1;
cout <<"Vnesi eden broj:";
cin>>n;
if ((n>=1)&&(n<=25)){
kvadrat=n*n;
kuben=kvadrat*n;
cout<<kvadrat<<" "<<kuben;
}
else
{
cout <<"Vnesi broj 1<n<25";
}
return 0;
}


Mi javi greshki a zadacate e tocna Btw neli imashe granica 1<n<25 se raboti za Квадрат и куб

This message was edited 1 time. Last update was at 13/02/2013 19:12:52

MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 441
Offline

А да прочиташе што вика системот?

MENDO wrote:Вашето решение печати повеќе податоци отколку што се бара во текстот на задачата. Осигурајте се дека ја имате одбрано точната задача, дека го имате испратено вашето последно решение, дека не печатите дополнителни пораки како "Влез", "Внесете два броја" или "Резултатот е...", итн, и дека сите променливи се иницијализирани на соодветната вредност (вклучувајќи ги и елементите на низите).
bangelkoski


[Avatar]

Joined: 05/03/2011 12:15:19
Messages: 28
Location: Вруток
Offline

Бато си се научил на школски влезови и излези ...
Кај мене па обратно никако да напишам ова во школо кога бараат
[WWW]
МилагрозJoined: 28/01/2016 21:20:47
Messages: 1
Offline

Здраво! Може да ми помогнете околу овие две задачи?
1. Да се напише програма со која ќе се најде количнк на два реални броја притоа да се испитува делителот и деленикот дали се еднакви на нула и во зависност од тоа да се печати соодветната порака.
2. Да се напише програма со која ќе се најде решение на линеарната равенка ax+b=0. Да се разгледаат специјалните случаи за а=0 и b=0.
Ви благодарам мнооогу
 
Forum Index » C/C++
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team