[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Избирање на група за натпреварување  XML
Forum Index » Регионални натпревари
Author Message
polincevnJoined: 14/02/2012 15:07:37
Messages: 9
Offline

Извадок од правилата за циклусот на натпревари 2013 вели:

 Напредна - ученици кои, без разлика по кој пат учествуваат на натпреварите, сметаат
дека се подготвени да решаваат сложени алгоритамски проблеми и ќе се
натпреваруваат за влез во екипите кои ќе ја претставуваат Македонија на
меѓународните натпревари. Натпреварувачите кои претходно ја претставувале
Македонија на Интернационална или Балканска олимпијада по информатика
задолжително ја избираат оваа група.


Минатата година бев во тимот на Македонија на ЈБОИ. Дали извадокот важи и за натпреварувачите кои ја претставувале Македонија на ЈБОИ и дали можам годинава да се натпреварувам во основна група?

This message was edited 1 time. Last update was at 25/02/2014 15:07:26

MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

polincevn wrote:Минатата година бев во тимот на Македонија на ЈБОИ. Дали извадокот важи и за натпреварувачите кои ја претставувале Македонија на ЈБОИ и дали можам годинава да се натпреварувам во основна група?

Важи за БОИ и ИОИ, не ЈБОИ. Можеш да одбереш основна група.
 
Forum Index » Регионални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team