[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Прашање...  XML
Forum Index » Општа дискусија
Author Message
AtanasKostovskiJoined: 26/02/2013 18:03:58
Messages: 2
Offline

Во периодот наменет за подготовки, дали се бројат и задачите решени од категоријата „Научете C++“, или само од почетници/национални/интернационални ?
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 445
Offline

AtanasKostovski wrote:Во периодот наменет за подготовки, дали се бројат и задачите решени од категоријата „Научете C++“, или само од почетници/национални/интернационални ?

Се бројат сите.
ocilaJoined: 28/10/2013 14:22:13
Messages: 1
Offline

Пред се се извинувам ако пишувам во погрешна тема... значи вака решението на задачата Математика ми е исто со вашето е сега на мене ми дава објаснување кое гласи Системот ги забележа следниве проблеми:
- Вашето решение печати повеќе податоци отколку што се бара во текстот на задачата. Осигурајте се дека ја имате одбрано точната задача, дека го имате испратено вашето последно решение, дека не печатите дополнителни пораки како "Влез", "Внесете два броја" или "Резултатот е...", итн, и дека сите променливи се иницијализирани на соодветната вредност (вклучувајќи ги и елементите на низите). На пример, доколку имате израз X=X+3, осигурајте се дека претходно X е соодветно иницијализиран (содржи вредност - на пример, нула).

Забелешка: Ова се само предупредувања од системот и немаат никакво влијание на резултатот. На вас е дали ќе ги игнорирате или не. Овој дел од системот е сеуште во бета верзија, па не се изненадувајте доколку извештајот содржи грешки.
Во што е проблемот?
За одговорот ви благодарам однапред.
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 445
Offline

Значи дека твоето решение печати повеќе податоци од нашето (на пример, ти печатиш 30 знаци, а одговорот е од 10 знаци). Без да навлегувам во многу објаснувања, грешно делиш два цели броја (види "div"), и не ги одделуваш правилно бројчињата.

 
Forum Index » Општа дискусија
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team