[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Распределба  XML
Forum Index » Регионални натпревари
Author Message
tStojkovskiJoined: 13/02/2010 14:23:00
Messages: 108
Location: Гостивар
Offline

Идеа?
[Email] [MSN]
bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

bump?
OP Magic Potato


[Avatar]

Joined: 16/03/2011 21:20:03
Messages: 62
Offline

ima nekolku nacini.

>dinamicno
>matematicki brute force
>BIT

glavnata ideja na site 3 e da go iskoristish slednovo:
za bilo koi dve mnozestva A i B, mozesh da stignesh od A do B vo najvekje |A|+|B|-2 cekori, kade shto zbir_na_elementi(A)==zbir_na_elementi(B) && |A| oznacuva brojot na elementi vo A
[Email] [MSN]
bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

Исто така минува оптимизиран брут форс со алчно почнување.

Ги сортираш од најголем до најмал, го зимаш најголемиот елемент од 2те низи и пушташ рекурзија истото тоа да го прави од кога ќе го одземеш елементот од некој помал од него од другата низа.
 
Forum Index » Регионални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team