[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
While  XML
Forum Index » Општа дискусија
Author Message
kokinovski97Joined: 13/05/2013 21:44:28
Messages: 1
Offline

#include <iostream>
using namespace std;
int main ()
int broj=1;
int zbir=0;
while (broj <= n)
{
zbir+=broj;
++broj; // isto so broj=broj=broj+1; ili broj+=1;
return 0;
}
Каде се наоѓа грешката
KireKolaroskiJoined: 03/03/2012 02:43:46
Messages: 9
Offline

Имаш функција code пред да постираш за да биди повеќе читко, инаку имаш повеќе грешки какво прво немаш 2 загради за главната функција т.е int main(), второ немаш нигде дефинирано број n, би ти сугерирал да читниш научи C++ два три пати прочитајги статиите и кодојте и че ти стана некој работи јасни, вака можи че се објаснуваме до утре а овие се некои тривиални работи каде што би требало да ги знаеш од читање на страната или општо пред да решаваш некои задачи на страницава.

This message was edited 1 time. Last update was at 14/05/2013 01:14:02

 
Forum Index » Општа дискусија
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team