[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Counting Inversions jboi 2013(COUT VS SCANF)  XML
Forum Index » Задачи од меѓународни натпревари
Author Message
GorjanJoined: 04/03/2011 17:08:38
Messages: 7
Offline

При извршуавње на идентичен код со исклучок на наредбите за читање од стандарден влез(cin преминува во scanf) се добиваат големи разлики во времето на извршување. Во последниот тест случај на задачата Counting Inversions(http://mendo.mk/Task.do?id=460) кодот со scanf се извршува за 0.359 секунди, а кодот со cin не завршува за помалце од временскиот лимит(1 секунда). Не би било поадекватно да се мери процесорско време т.е време на извршуавње без читање на податоци?
PapaZoneJoined: 04/04/2011 11:24:06
Messages: 18
Offline

Види овде: http://pointer-overloading.blogspot.in/2013/09/c-why-is-scanf-faster-than-cin.html
 
Forum Index » Задачи од меѓународни натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team