[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
to_string() не работи  XML
Forum Index » Општа дискусија
Author Message
kalevskiJoined: 17/02/2014 00:00:33
Messages: 1
Offline

to_string() функцијата која е во <string> C++11 не работи ? Колку што знам имаше известување дека можиме да користиме библиотеки од C++11, зошто ми го јавува овај проблем ?
Доколку се работи за тоа дека треба сами да си ја решиме оваа конверзија не е никаков проблем ,но ако е намерно напраено тоа, би требало да објавите листа на библиотеки кој не се дозволени во натпреварувањето.

This message was edited 1 time. Last update was at 08/02/2015 16:07:11

MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 445
Offline

kalevski wrote:to_string() функцијата која е во <string> C++11 не работи ? Колку што знам имаше известување дека можиме да користиме библиотеки од C++11, зошто ми го јавува овај проблем ?
Доколку се работи за тоа дека треба сами да си ја решиме оваа конверзија не е никаков проблем ,но ако е намерно напраено тоа, би требало да објавите листа на библиотеки кој не се дозволени во натпреварувањето.

Не е намерно направено, веројатно имаш некоја различна/понова верзија од gcc/g++ (или имаш друг компајлер). Засега, на МЕНДО ја има истата верзија што доаѓа со Code::Blocks.
Обично, кога се испраќа соопштение за натпреварите по информатика до заинтересирани ученици, се дефинира поконкретно и тоа.
 
Forum Index » Општа дискусија
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team