[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Полица Регионално '16  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
PerezJoined: 18/10/2014 18:53:59
Messages: 93
Offline

Помош околу задчава ... погрешен резултат ми дава и надимнат временски лимит ...

PerezJoined: 18/10/2014 18:53:59
Messages: 93
Offline

Refresh.
mileJoined: 31/12/2009 17:32:27
Messages: 92
Offline

Во твоето решение премногу пати се изминува низата. Размисли како лесно да ги утврдиш позициите на книгите кои треба да си ги заменат местата. Хинт: формирај матрица со 2 редици, при што во првата редица ќе биде низата, а во втората редица на почеток ќе бидат редните броеви (0, 1, 2....). Потоа, внимавај како ќе сортираш.
PerezJoined: 18/10/2014 18:53:59
Messages: 93
Offline


sega imam 11/20 .... pak iam greski i nadminat vremenski limit ... posledno nesto e da napravam koga ke se bara max i min da se brishat elementite od nizata ( so taa vektorska funkcija erase)
PerezJoined: 18/10/2014 18:53:59
Messages: 93
Offline

Refresh.
PerezJoined: 18/10/2014 18:53:59
Messages: 93
Offline


Сега пак ми дава само последните 5 случаеви НАДМИНАТ ВРЕМЕНСКИ ЛИМИТ .... а веќе неам идеи за упростување
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 445
Offline

Искористи map-а и тоа што сите книги имаат различен број на страни, за да не ги бараш цело време позициите на книгите. Вака:

PerezJoined: 18/10/2014 18:53:59
Messages: 93
Offline

Aj madafaka.. ne sum znael voa cccc... fala mnogu
 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team