[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Задача помош , државен 2010 : Барам помош :P  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
HoulaHulaHoopJoined: 24/10/2016 17:41:15
Messages: 7
Offline

За дадениот тест пример, нели е подобро решение C 7 со оглед на тоа што работата на Трпе може да ја заврши агенцијата C работејќи :
пакет B ,s=100 ;
пакет B ,s=50 ;
пакет B ,s=25 ;
пакет B ,s=2 ;
Сепак никаде не е спомнато дека S МОРА да биде еднаков на бројот на останатите документи.
mileJoined: 31/12/2009 17:32:27
Messages: 92
Offline

HoulaHulaHoop wrote:За дадениот тест пример, нели е подобро решение C 7 со оглед на тоа што работата на Трпе може да ја заврши агенцијата C работејќи :
пакет B ,s=100 ;
пакет B ,s=50 ;
пакет B ,s=25 ;
пакет B ,s=2 ;
Сепак никаде не е спомнато дека S МОРА да биде еднаков на бројот на останатите документи.


С 7 е точното решение. Ова твоето би резултирало со С 4, но и со 11 документи необработени (наместо точно 5).
HoulaHulaHoopJoined: 24/10/2016 17:41:15
Messages: 7
Offline

Грешка , сум испуштил еден чекор:
пакет B ,s=100 ;
пакет B ,s=50 ;
пакет B ,s=25 ;
пакет B ,s=12 ;
пакет B ,s=2 ;
Па одговорот би бил C 5 , но испратив решение на кое S МОРА да е бројот на преостанати документи и тоа работи, иако никаде не е спомнато дека S МОРА да е бројот на преостанати документи.
 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team