[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Булевар  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
boolTrueJoined: 16/02/2016 14:04:54
Messages: 14
Offline


http://mendo.mk/Task.do?id=538
Ако може некој hint или предлог за точен алгоритам?
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 440
Offline

boolTrue wrote:Ако може некој hint или предлог за точен алгоритам?


Јас вака нешто би пишувал.

This message was edited 2 times. Last update was at 21/01/2018 16:58:45

boolTrueJoined: 16/02/2016 14:04:54
Messages: 14
Offline

MOI wrote:
boolTrue wrote:Ако може некој hint или предлог за точен алгоритам?


Јас вака нешто би пишувал.

Интересно решение но мислам дека е полесно со 2d низа, сепак благодарам
MODDIJoined: 27/12/2017 18:17:00
Messages: 39
Offline


Ја решавав задачава и ми вади 8/40, може малку помош околу кодов.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/01/2019 19:32:30

longhiJoined: 16/01/2019 22:52:02
Messages: 15
Offline

MODDI wrote:Ја решавав задачава и ми вади 8/40, може малку помош околу кодов.

Имаш точно решение погоре ако бараш нова идеја.

Инаку, околу кодов, би ти препорачал да почнеш од почеток оти мислам дека малку се имаш измешано со even, noneven и како се тоа го користиш.
На пример, додади го делот што го имам ставено под коментар во твојата програма, и на пример изврши ја кај тебе на компјутер (за пример од текстот на задачата), ќе видиш печати "error", а во тој дел pom треба да е помало од even.size(), бидејќи низата е дефинирана вака: visited_even[even.size()]

This message was edited 1 time. Last update was at 16/01/2019 23:35:16

 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team