[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Zadaca Lavirint 2012  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
BATIRJoined: 20/06/2015 16:36:50
Messages: 155
Offline

Zdravo, ja kucav Lavirint 2012. Moze hint
http://mendo.mk/Task.do?id=290

MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

BATIR wrote:Zdravo, ja kucav Lavirint 2012. Moze hint

Променливата step во програмата ќе ти се менува цело време, таа всушност треба да ја гледаш како дел од состојбата (исто како позицијата red,kol каде што се наоѓаш).
Дополнително, кога се движиме 2-3 чекора напред, треба да провериме да не има некоја пречка измеѓу нив. Нешто вака.
 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team