[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Zadaca "Skokovi vo voda" (regionalen natprevar 2017)  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
FloreTheFlausJoined: 07/10/2018 12:44:39
Messages: 8
Offline

http://mendo.mk/Task.do?id=708

11/20 тест случаи ми се точни, 9/20 имам надминат временски лимит. Како можам да го оптимизирам кодот?

longhiJoined: 16/01/2019 22:52:02
Messages: 15
Offline

FloreTheFlaus wrote:11/20 тест случаи ми се точни, 9/20 имам надминат временски лимит. Како можам да го оптимизирам кодот?

Не можеш вака да ја решиш, имаш многу операции.

Има повеќе (барем две) идеи за задачава, јас би ти сугерирал тоа што ми е мене најлесно:

1. Сортирај ги двете низи (и girls и guys)
2. Имај еден for за женските (како што имаш сега), и внатре користи бинарно пребарување за машките.
 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team