[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
ФИНКИ  XML
Forum Index » Општа дискусија
Author Message
FREEZXJoined: 16/02/2010 19:32:31
Messages: 33
Offline

Дали знае некој дали сите студиски програми од институтот за информатика ќе бидат префрлени на ФИНКИ и/или дали студиите за програмско инженерство ќе продолжат со исто име при институтот за информатика?
nikola3103


[Avatar]

Joined: 25/12/2009 16:09:56
Messages: 184
Offline

Иначе оваа страна и овој форум е за ученици кои се основно или средно, а за прашања во врска со факултетот си имаш страна која што е на институтот за инфомартика.
FREEZXJoined: 16/02/2010 19:32:31
Messages: 33
Offline

Колку што се сеќавам на овој форум имаше дури и тема за велигден, па зошто да не прашам?
ГлоријаJoined: 19/02/2011 23:37:29
Messages: 12
Offline

Aко не,дадејте ја официјалната страна на ФИНКИ.И проспект за струките,чинам некаде бех прочитала дека ке има Биоинформатика.
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 445
Offline

Океј е темава, немам никакви замерки - можеби само ќе формирам некоја нова група па ќе ги префрлам сите теми кои не се поврзани со натпреварите таму.

Што се однесува до прашањето, мислам дека можеш да најдеш што те интересира тука:
http://www.sobranie.mk/ext/materialdetails.aspx?Id=120b0e84-85e8-4c04-8456-120ea657c6cf

Има информации за насоките (линк елаборат), а го има (за преземање) и целиот закон.

Колку што јас знам (од разговори со дел од професорите и студентите), студентите ќе имаат избор дали ќе го продолжат образованието на истиот факултет или ќе се префрлат на ФИНКИ (сепак, исто од неофицијални разговори, знам дека 90% од професорите ќе се префрлат на ФИНКИ - барем мене така ми кажуваат, така што незнам како ќе се спроведе ова во пракса ).

Мислам дека во законот за високо образование има член кој вели дека на студентот му се гарантира дека ќе може да заврши (дипломира) по истата програма по која се запишал, така што поприлично сум сигурен дека работите се така како што ги претставив погоре (дека студентите ќе имаат избор).

This message was edited 2 times. Last update was at 07/03/2011 23:14:04

ГлоријаJoined: 19/02/2011 23:37:29
Messages: 12
Offline

MOI wrote:Океј е темава, немам никакви замерки - можеби само ќе формирам некоја нова група па ќе ги префрлам сите теми кои не се поврзани со натпреварите таму.

Што се однесува до прашањето, мислам дека можеш да најдеш што те интересира тука:
http://www.sobranie.mk/ext/materialdetails.aspx?Id=120b0e84-85e8-4c04-8456-120ea657c6cf

Има информации за насоките (линк елаборат), а го има (за преземање) и целиот закон.

Колку што јас знам (од разговори со дел од професорите и студентите), студентите ќе имаат избор дали ќе го продолжат образованието на истиот факултет или ќе се префрлат на ФИНКИ (сепак, исто од неофицијални разговори, знам дека 90% од професорите ќе се префрлат на ФИНКИ - барем мене така ми кажуваат, така што незнам како ќе се спроведе ова во пракса ).

Мислам дека во законот за високо образование има член кој вели дека на студентот му се гарантира дека ќе може да заврши (дипломира) по истата програма по која се запишал, така што поприлично сум сигурен дека работите се така како што ги претставив погоре (дека студентите ќе имаат избор).

Дали имате линк од програмата за ФИНКИ,не од законот....Како да ја имам видено некаде на интернет,ама не знам каде.
FREEZXJoined: 16/02/2010 19:32:31
Messages: 33
Offline

У елаборатот е целата програма. Поздрав.
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 445
Offline

Посетете го линков: http://twitter.com/finkiedu

Има линк до извадокот од "Информација за конкурсите за запишување студенти во прва година ... за студиската 2011/2012".
ГлоријаJoined: 19/02/2011 23:37:29
Messages: 12
Offline

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0BzoOWN1Apo1KOWM0NzQ5MjctYTU2ZC00Y2QxLWFhZmQtNmRiMGIwMTMxNGNk&hl=en
Еве и јас најдов нешто од планот за финки
 
Forum Index » Општа дискусија
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team