[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: DevGeeK
Forum Index » Profile for DevGeeK » Messages posted by DevGeeK
Author Message
Размислете уште еднаш за времетраењето на натпреварите, затоа што не ми било убаво истото да се случи и на вториот електронски натпревар. Во пет до дванаесет да го продолжите. Подобро е да се смени веднаш, отколку тогаш
Да ставите Favicon икона со официјалното лого а не тоа плавото топче
Тоа така го напишале модараторите, не ме карај мене
Па го сменив сам, меѓутоа на листата со резултатите не се промени
Дечки, што се подразбира под опцијата Клас ? Година или Клас ? Јас по грешка ставив 3 бидејќи мислев дека треба кој клас сум, ај ако може сменете таму во 1
Mене би требало да ми одговара
Си заборавил да го избришеш ReadLn. Тоа најверојатно прави проблеми, инаку и јас користев променлива од тип цел број и целосно ми помина кодот
Па обично треба со едно, но ако треба со повеќе мислам дека ќе пишува во описот на проблемот
Ај доста и двајцата, да не ве затепам јас, после што правиме
Мене ме ми е јасно околу излезот на програмите кои што имаат повеќе под тестови. Дали излезот треба да биде испечатен при крајот на внесувањето на вредностите за сите под тестови, или пак може да се отпечати резултатот за секој тест посебно. Значи дали системот ќе го прифати тоа како одговор или не
Супер е се, само како што кажаа другите ако може да има опција да се прегледуваат профилите на другите натпреварувачи(корисници) и да има информации од типот колку задачи има решено и сл...
Во задачата пишува дека пораката 25114 може да се декодира на 6 начини ("BEAN", "BEAAD", "YAAD", "YAN", "YKD" и "BKD"), мислам дека неможе да се декодира како BKD затоа што 5-ката е испуштена, а може да се декодира како BEKD.
Здраво, бидејќи прв пат ќе се натпреварувам, ме интересира дали резултатите од натпреварите ќе бидат објавени веднаш по нивното завршување ?
Еј, а при качувањето на кодот, веднаш ќе има фидбек за резултатите (на колку тестови поминал/паднал кодот) ?
Здраво дечки, јас сум Александар и сакам да кажам дека ја поздравувам идејава за сајтот, се надевам дека ќе добијам нови знаења од областа на програмирање
 
Forum Index » Profile for DevGeeK » Messages posted by DevGeeK
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team