[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: Глорија
Forum Index » Profile for Глорија » Messages posted by Глорија
Author Message
mariomako wrote:Здраво, во поново време се повеќе се користат паметни телефони со Андроид. Неби било лошо да организирате и андроид натпревари кои нема да се во истото мени со овие натпревари туку да има ново мени андроид

Aма има андроид предизвици за правење апликации..
https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0BzoOWN1Apo1KOWM0NzQ5MjctYTU2ZC00Y2QxLWFhZmQtNmRiMGIwMTMxNGNk&hl=en
Еве и јас најдов нешто од планот за финки
gucevskan wrote:Да, за такви предмете е и на никој не му е јасно зашо учат програмски

Богами јас до сеа и не знаеех дека таа насока учат програмски...
MOI wrote:Океј е темава, немам никакви замерки - можеби само ќе формирам некоја нова група па ќе ги префрлам сите теми кои не се поврзани со натпреварите таму.

Што се однесува до прашањето, мислам дека можеш да најдеш што те интересира тука:
http://www.sobranie.mk/ext/materialdetails.aspx?Id=120b0e84-85e8-4c04-8456-120ea657c6cf

Има информации за насоките (линк елаборат), а го има (за преземање) и целиот закон.

Колку што јас знам (од разговори со дел од професорите и студентите), студентите ќе имаат избор дали ќе го продолжат образованието на истиот факултет или ќе се префрлат на ФИНКИ (сепак, исто од неофицијални разговори, знам дека 90% од професорите ќе се префрлат на ФИНКИ - барем мене така ми кажуваат, така што незнам како ќе се спроведе ова во пракса ).

Мислам дека во законот за високо образование има член кој вели дека на студентот му се гарантира дека ќе може да заврши (дипломира) по истата програма по која се запишал, така што поприлично сум сигурен дека работите се така како што ги претставив погоре (дека студентите ќе имаат избор).

Дали имате линк од програмата за ФИНКИ,не од законот....Како да ја имам видено некаде на интернет,ама не знам каде.
MaximuSR wrote:vie poveke od nas ucate programiranje be haha

Учеме,за шо не мислеш ти нас?
Нате а математичко Б нели беше за биологија,хемија и такви предмети?
MaximuSR wrote:Јас сум од Никола Карев...која струка во гимназијата учи програмирање ? нели сте вие економисти =)

Има економско и општа
јас учам општа ама мојата класна држе секција програмски
а јазико се изучува „формално“ во 4та година
Aко не,дадејте ја официјалната страна на ФИНКИ.И проспект за струките,чинам некаде бех прочитала дека ке има Биоинформатика.
MOI wrote:
bedzo wrote:Прочитав.. Се е супер, но мислам дека треба да направите и првото место/а од почетничка да одат на олимпијада.

Оние кои што сметаат дека можат да решаваат задачи од МОИ треба да одберат основна или напредна група. Во правилата пишува дека почетничка група се "ученици кои за прв пат учествуваат на натпреварите, сеуште имаат мали познавања од програмирање и се основно училиште или прва или втора година средно училиште".

Можеш да направиш споредба на задачите од регионален или државен натпревар за почетничка група (објавени во делот тренинг) со задачите од МОИ, ќе видиш дека има голема разлика.


Глорија wrote:А нели може ние од почетничка да учествуваме на државен и сл?

Според објавената агенда, регионалниот и државниот натпревар за почетничка група ќе се одржуваат во термини различни од термините на регионалниот и државниот натпревар за основна и напредна група.

Значи, ќе има државен натпревар, но тој ќе се одржи во посебен термин (календарот е објавен на почетната страница на системот, еве и директен линк). Освен терминот, нема некои поголеми промени во однос на минатиот циклус - секоја група (почетничка, основна, напредна) се натпреварува независно (различни задачи и рангирање).

E тоа ми беше прашањето,дали од почетничка ке учествуваме на државен.
Разбирам дека ке се рангират резултатите по групата,не може сите групи наеднаш да ги ставеш и за математика на пример има од 5то до 8мо и од 1ва до 4та и за сите различни задачи и различно рангирање
А нели може ние од почетничка да учествуваме на државен и сл?
Пак не ја знам
Значи не уче у мојто школо
Хехе нате добредојде у нашта тема
беџо го знам,тстојковски не ама гледа се дека не е од нашто школо
која е панчева само,да не е некоја од програмски по презиме напишана,не ви ги знам ногу презимињата
Има ли некој друг освен мене од оваа гимназија?Да си подискутираме
 
Forum Index » Profile for Глорија » Messages posted by Глорија
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team