[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: mrceski
Forum Index » Profile for mrceski » Messages posted by mrceski
Author Message
MOI wrote:
mrceski wrote:Не знам дали јас не ја разбрав задачата Комисија ( http://mendo.mk/Task.do?id=15 ) или има грешка.
Вика дека се бара оптимална поделба и во таа поделба да се најди максималниот број. Во примерот низ текстот со 9 циклуси на натпревари и три члена поделбата е направена:
10+20+30+40+50 | 60+70 | 80+90 со што излегува максимален број на задачи 170 (80+90), но што ако поделбата се направи 90+40+10 | 80+50+20 | 70+60+30 со што излегува пооптимална поделба при што се добива максимален број на задачи 160 (70+60+30). Ако не сум во право, ве молам кажете ми образложение.
Ви благодарам однапред!

Пишува "... секој член ќе биде задолжен за објавување на сите задачи од барем еден циклус натпревари (или од повеќе последователни циклуси натпревари)."


Фала
Не знам дали јас не ја разбрав задачата Комисија ( http://mendo.mk/Task.do?id=15 ) или има грешка.
Вика дека се бара оптимална поделба и во таа поделба да се најди максималниот број. Во примерот низ текстот со 9 циклуси на натпревари и три члена поделбата е направена:
10+20+30+40+50 | 60+70 | 80+90 со што излегува максимален број на задачи 170 (80+90), но што ако поделбата се направи 90+40+10 | 80+50+20 | 70+60+30 со што излегува пооптимална поделба при што се добива максимален број на задачи 160 (70+60+30). Ако не сум во право, ве молам кажете ми образложение.
Ви благодарам однапред!
 
Forum Index » Profile for mrceski » Messages posted by mrceski
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team