[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: Милагроз
Forum Index » Profile for Милагроз » Messages posted by Милагроз
Author Message
Здраво! Може да ми помогнете околу овие две задачи?
1. Да се напише програма со која ќе се најде количнк на два реални броја притоа да се испитува делителот и деленикот дали се еднакви на нула и во зависност од тоа да се печати соодветната порака.
2. Да се напише програма со која ќе се најде решение на линеарната равенка ax+b=0. Да се разгледаат специјалните случаи за а=0 и b=0.
Ви благодарам мнооогу
 
Forum Index » Profile for Милагроз » Messages posted by Милагроз
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team