[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: el1temkd
Forum Index » Profile for el1temkd » Messages posted by el1temkd
Author Message
Фала на советите, сепак ако некој може нека ги поправи грешките што сум ги направил нека поправи. Ако некој има идеа да се реши на друг начин задачата многу ќе ми помогне. Учиме Структурно Програмирање, па за тоа во програмот не треба да се употребуваат класи.
Поздрав.
По подолго време ја направив задачата, ако може некој нека ја провери дали има негде грешка...

Здраво ми треба помош за ц++ задача. Или некое мислење во врска со задачата, или некој пример на слична задача на оваа.
Еве ја задачата :

http://imageshack.us/f/401/zadaca.png

1. При внесување на влезните податоци да се прави валидација

2. Датотеката се сортира (подредува) по Презиме, Име. На тој начин се формира датотеката “Sort.dat”.

3. Датотеката “Sort.dat” да се користи како влезна датотека за добивање на победникот на фестивалот. Бодовите од публиката се доделуваат така што пеачот со најмногу гласови добива 12, вториот 10, третиот 8, четвртиот 7 и т.н. се до пеачот кој освојува 1 бод. Останатите пеачи не освојуваат бодови. Жирито се состои од 10 члена. Секој член од жирито дава оцена од 12 до 1 на претходниот принцип. Тие гласови се сместуваат во низа. Вкупниот број на бодови, од секој член на жирито и публика, го одредува победникот.

4.Излезниот податок за победникот на фестивалот:
Име и презиме на победникот:
Број на бодови:
Име на песната:
 
Forum Index » Profile for el1temkd » Messages posted by el1temkd
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team