[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: olivervelickovski
Forum Index » Profile for olivervelickovski » Messages posted by olivervelickovski
Author Message
Зошто неможам да поставам прашање на одделот за поставување прашања и одговори во врска со задачите ???
Испратам прашање но го нема ниту прашањето ниту одговорт .
Zdravo, imam mala nejasnotija vo vrska so zadacata za fudbal, izlezniot rezultat moze da bide od bilo koj tim, da se generira kako random, prviot, posledniot, od site zaedno, jas li da mu kazam od koj tim da mi ispise rezultat ???
Кога би користил променливи од друг тип на пример од longInt или од Real дали би го имал пак проблемот или сепак ке морам решенијата да ги испраќам од c / c++ ???, однапред благодарам. поздрав
Задачава за збир од непарни броеви мислам дека ми е сосема точна но имам само 4 поени за неа. До што е проблемот, еве ја задачата, работи се како што треба, ако има нешто што не е во ред ќе ве молам да ми кажете до што е проблемот ?

PROGRAM NeparenZbir;
VAR i,p,m,n: Integer;
BEGIN
p:=0;
ReadLn(m,n);
FOR i:=m TO n DO
IF i MOD 2<>0 THEN
p:=p+i;
WriteLn(p);
ReadLn;
END.
Zdravo, ako vo edna programa za izlez ni se baraat dva broja togash so kolku prazni mesta da gi odelime ?
 
Forum Index » Profile for olivervelickovski » Messages posted by olivervelickovski
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team