[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: KireKolaroski
Forum Index » Profile for KireKolaroski » Messages posted by KireKolaroski
Author Message
Променливата s е 32 битна, ти треба 64 битна променлива да завршиш работа. Ако за int смениш long long програмата че ти работи.
Имаш функција code пред да постираш за да биди повеќе читко, инаку имаш повеќе грешки какво прво немаш 2 загради за главната функција т.е int main(), второ немаш нигде дефинирано број n, би ти сугерирал да читниш научи C++ два три пати прочитајги статиите и кодојте и че ти стана некој работи јасни, вака можи че се објаснуваме до утре а овие се некои тривиални работи каде што би требало да ги знаеш од читање на страната или општо пред да решаваш некои задачи на страницава.
Хум јас ја решив задачава така што барав "кругови", на пример имаш влез 5 (5, 3, 4, 2, 1) , 5 и 1 прават еден "круг" 3 4 2 прават друг круг така што ако некој репортер даде предлог од некој член од кругот ќе ја добијаш конечната вредност од таа патека без понатамошни пресметки. И да внимаваш ако некој репортер те води кон "кругот" не значи дека и тој репортер е дел од тој круг.
http://www.codeblocks.org/downloads/26
Ох леле, фала на помошта
Програмата паѓа на 14т-тио тест пример, ако можи некој да ми кажи кај грешам ве молам, тест примерот е

влез
1
100 100 100 100
200 100
излез
pozadinaПробав на четвртио тест пример, локално вели дека ми е точно додека системо вели дека не е точно дали можи некој да ми кажи во што е проблемот.
Користам codeblocks g++ компалјерблагодарам многу за помошта


Симнав неколку тест примери каде што пајѓа програмава, локално покажува точен резултат но системот вели дека резултатот е грешен.
 
Forum Index » Profile for KireKolaroski » Messages posted by KireKolaroski
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team