[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Конфликт помеѓу Македонската Математичка Олимпијада и МОИ  XML
Forum Index » Македонски Олимпијади
Author Message
obi1kenobiJoined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

http://www.smm.org.mk/index.php?view=article&catid=1:latest-news&id=208:2011-04-06-09-09-20&format=pdf

Поради прогласувањето на 9ти април за работен ден, Македонската Математичка Олимпијада е преместена на 16ти април и е во конфликт со Македонската Олимпијада по Информатика. 17ти април е втората рунда од CodeFu. Дали ќе има можност да се интервенира и во договор со Сојузот на Математичари на Македонија, да се помести или едната или другата олимпијада за некој датум што одговара за сите?
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Знаеме за овој проблем. Ќе се обидеме, во консултација со СММ, да изнајдеме решение со кое сите поканети би имале можност за учество и на ММО и на МОИ.

This message was edited 1 time. Last update was at 06/04/2011 14:11:27

nikola3103


[Avatar]

Joined: 25/12/2009 16:09:56
Messages: 184
Offline

Samo da napomenam deka slednata nedela posle 16ti e veligden a posle veligden e prvi maj , pa mene licno ne bi mi odgovaralo da e na nekoj od tie datumi.
Vikjan94Joined: 22/02/2011 20:11:00
Messages: 27
Offline

Со оглед на тоа што ММО првично требаше да се одржи оваа сабота, логично е сите да се подготвени за тоа, па не гледам некој проблем зошто истата да не се одржи во недела, на пример. Колку што се сеќавам, тоа беше случај минатата година. Олимпијадата по информатика уште одамна беше закажана за 16 април и секое нејзино поместување и презакажување би имало последици (би се поклопувало со некој друг натпревар итн.). Мене лично не би ми одговарало да се пролонгира за понатаму.
Заради горенаведеното сметам дека СММ би требало да бидат пофлексибилни, тие да направат компромис и да најдат посоодветен термин.
obi1kenobiJoined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

Не би било добро и ако олимпијадата се закаже во првите 10 дена од мај, затоа што тогаш е Балканската Математичка Олимпијада.
bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

Cekaj a zosto ja komplicirat tolku? Neli moze da se odrze na raboten den? I taka 3-4 asistenti se samo tamu.
nikola3103


[Avatar]

Joined: 25/12/2009 16:09:56
Messages: 184
Offline

Aj ja da ponuam eden predlog ne mroa da se usvoi samo da kazam sto mislam , ako moze edna od MMO ili IMO da e vo sabota kako sto e zakazano a drugata da se prezakaze za vo nedela , i da se prezakaze codefu za nekoj drug termin, samo rpedlog e ova
VasilKJoined: 30/05/2010 12:29:35
Messages: 17
Offline

Може да се стави на 23ти, и така Велигден е во недела...
FilipbitolaJoined: 19/03/2010 15:33:18
Messages: 32
Offline

haha, na mrtva sabota ne planiram nisto da pravam, a mislam deka site ke se soglasat so mene...
tStojkovskiJoined: 13/02/2010 14:23:00
Messages: 108
Location: Гостивар
Offline

Filipbitola wrote:haha, na mrtva sabota ne planiram nisto da pravam, a mislam deka site ke se soglasat so mene...

Секако. Од петок до недела не планирам да имам било какви освен верски активности.
[Email] [MSN]
Vikjan94Joined: 22/02/2011 20:11:00
Messages: 27
Offline

tStojkovski wrote:
Filipbitola wrote:haha, na mrtva sabota ne planiram nisto da pravam, a mislam deka site ke se soglasat so mene...

Секако. Од петок до недела не планирам да имам било какви освен верски активности.


Многу јасно!
mileJoined: 31/12/2009 17:32:27
Messages: 92
Offline

Дечки, многу е просто! Кој го создал проблемот - треба да си го реши! Упатете ги забелешките директно таму.
obi1kenobiJoined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

mile wrote:Дечки, многу е просто! Кој го создал проблемот - треба да си го реши! Упатете ги забелешките директно таму.


Значи, се реагира и кај ЗИМ и кај СММ за решавање на овој проблем со конструктивен разговор. Мислам дека ако сите заземаме hardline позиции нема да се реши и и едната и другата екипа на Македонија ќе настрадаат како резултат.

Наше како натпреварувачи беше да ги известиме и едната и другата страна за настанатиот проблем, а до организаторите на натпреварите е да одлучат како ќе се договорат -- ние можеме да дадеме само предлог за да нема понатамошни конфликти со други натпревари и сл.

Така да Миле се надевам дека ќе можеме да најдеме конструктивно решение за да можеме уредно да учествуваме на натпреварите и да биде одбрана најдобрата можна екипа затоа што во ничиј интерес не би било Македонија како држава да се срами со слаби резултати на светските натпревари.
tStojkovskiJoined: 13/02/2010 14:23:00
Messages: 108
Location: Гостивар
Offline

mile wrote:Дечки, многу е просто! Кој го создал проблемот - треба да си го реши! Упатете ги забелешките директно таму.

Проблемот го создал денот на дрвото
[Email] [MSN]
milosevJoined: 07/12/2010 10:08:14
Messages: 1
Offline

tStojkovski wrote:
mile wrote:Дечки, многу е просто! Кој го создал проблемот - треба да си го реши! Упатете ги забелешките директно таму.

Проблемот го создал денот на дрвото


Taka e,Boris Trajanov e kriv!

XD
 
Forum Index » Македонски Олимпијади
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team