[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Производ:  XML
Forum Index » Други задачи
Author Message
bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

Симнав и тест примери и се.. Ми минува локално, а паѓа на тестирање.
Еве код: http://pastebin.com/QrVD9KSN
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

bedzo wrote:Симнав и тест примери и се.. Ми минува локално, а паѓа на тестирање.
Еве код: http://pastebin.com/QrVD9KSN

Не можеш така да претвориш реален број во цел. Види ја оваа тема - http://mendo.mk/jforum/posts/list/76.page.

Инаку, имаш и друга грешка во кодот. Откако ќе го промениш начинот на претварање на броевите - ќе можеш да си ја најдеш грешката локално.

This message was edited 2 times. Last update was at 18/04/2011 21:59:40

bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

Решив. Ми фалело во иницијализирањето на променливите (int)round.
Благодарам.

еве код со мое објаснување ако му треба на некој:

This message was edited 1 time. Last update was at 18/04/2011 22:16:39

 
Forum Index » Други задачи
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team