[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Распоред:  XML
Forum Index » Други задачи
Author Message
bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline


ми паѓа на примерите 5,8,10,15,16.. Некој да не знае зошто?
bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

bump?
obi1kenobiJoined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

Затоа што дава погрешен резултат можеби?

Шала на страна, пробај со debugger да поминеш низ кодот линија по линија и следи ги променливите како се менуваат во Watches прозорчето. Бидејќи некаде има грешка, на некое место ќе добиеш неочекувана вредност и така ќе знаеш што треба да поправиш. Вака нема да мора секои 2-3 дена да закачуваш парче код во форумот и да прашуваш зошто не работи
bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

Тест примерот кој што треба да го проверувам е со 50 линии по 6-цифрени броеви :/ Мислев дека некој може да виде што е али јбг, ќе е со дебагерот изглеа
bangelkoski


[Avatar]

Joined: 05/03/2011 12:15:19
Messages: 28
Location: Вруток
Offline

http://ideone.com и лакше се дише хахах
[WWW]
bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

Не треба да ја пресметувам разликата туку најголемото од 2те.. Сум мислел едно а сум правел друго Благодарам на помошта Еве го кодот:

This message was edited 1 time. Last update was at 10/05/2011 12:00:34

 
Forum Index » Други задачи
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team