[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Проблем со задачата Цифри  XML
Forum Index » Други задачи
Author Message
ac1dJoined: 14/02/2010 13:33:00
Messages: 64
Offline

Дали може да ги добијам 8миот и 9тиот тест пример од задачата Цифри поставена во тренинг делот бидејќи кодот ми паѓа само на тие 2 тест примера и би сакал да видам каде ми е проблемот...
Denis


[Avatar]

Joined: 29/01/2010 18:55:07
Messages: 27
Offline

Пробај:
23476901548237019 8
Резултат
958237019

The function of good code is to make the complex appear to be simple.
[Email]
ac1dJoined: 14/02/2010 13:33:00
Messages: 64
Offline

Резултат:

958237019


Истото го добивам... го тестирав и јас на уште 20тина други тест примери цело време точно ми вади баш ме интересира што см пропуштич ...
Patriot


[Avatar]

Joined: 07/12/2009 14:51:49
Messages: 13
Offline

Пробај со следниов тест пример:

123123912345989 12

Би требало да биде: 999
ac1dJoined: 14/02/2010 13:33:00
Messages: 64
Offline

Ми поминува и тоа го средив кодот малце и ми поминува на 9/10 на 9тиот тест пример ми паѓа...
jovankJoined: 01/01/2010 16:17:42
Messages: 127
Offline

a ovaa komisija na problem na ranec so edno popolnuvanje se sveduva?
[MSN]
ac1dJoined: 14/02/2010 13:33:00
Messages: 64
Offline

jovank wrote:a ovaa komisija na problem na ranec so edno popolnuvanje se sveduva?


Јоване отвори си нова тема не ми ја трупај мојата зошто ако те фатам у школо пердуви ќе летаат
jovankJoined: 01/01/2010 16:17:42
Messages: 127
Offline

haha abe nemoj vaka nasilno na forum
[MSN]
DevGeeK


[Avatar]

Joined: 25/12/2009 14:51:57
Messages: 30
Offline

Ај доста и двајцата, да не ве затепам јас, после што правиме

Fifty Years Of Programming Language Research, And We End Up With C++ ?
nikola3103


[Avatar]

Joined: 25/12/2009 16:09:56
Messages: 184
Offline

Hahahahaha petrduvi ke letaat hahahahahahah
ac1dJoined: 14/02/2010 13:33:00
Messages: 64
Offline

Абе не се смејте не е смешно тастатурава ја искршив по дома дајте 9ти тест пример се нервирам
Bojan KostadinovJoined: 08/10/2009 13:56:21
Messages: 89
Offline

ac1d wrote:Абе не се смејте не е смешно тастатурава ја искршив по дома дајте 9ти тест пример се нервирам


19370954782135978 12

This message was edited 1 time. Last update was at 17/02/2010 23:20:32

ac1dJoined: 14/02/2010 13:33:00
Messages: 64
Offline

Благодарам. Проблемот е решен
 
Forum Index » Други задачи
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team