[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Тест натпревар на 24.03.2012  XML
Forum Index » Општа дискусија
Author Message
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

bedzo wrote:Може да ги ставите задачите во тренинг?

прочитај што е напишано во темава.
Marko3Joined: 31/03/2012 12:25:27
Messages: 1
Offline

bidikov wrote:Гледaм дека според бројот на натпреварувачи во резултатите (над 120...) интересот за циклусот натпревари е значително поголем ...

Се надевам деќа тие што прв пат видоа како изгледа натпревар добија слика како функционира мендо, а оние кои веќе знаат се потсетија ...

Поради планирање на капацитетот на мендо за наредните натпревари би сакал да знам доколку некој примети дали имаше моменти кога мендо беше недостапен или можеби спор да се пријави (со инфромација од кој интернет провајдер се случило тоа) за да можеме да сме сиугирни дека мендо работи подеднакво добро за сите ...

Во меѓувреме засукајте компајлерот и нафрлете се на задачите од делот тренинг ...


Анализата е во ред но останува едно големо прашање: Дали и на регионалниот натпревар (односно државниот ) ќе има 4 задачи за сите групи (поради поедноставно рангирање или сепак (КАКО ШТО Е ПОЛОГИЧНО) задачите да бидат по групи во кои се имаат пријавено учесниците)???.
Прашање 2. Ако задачите се 4 за сите групи тогаш предлагам да идат хиерархиски од првата за почетничка група (полесна) кон потешките за основна и последната да биде најтешка и што е најважно за ова треба сите да бидат известени пред регионалниот натпревар) (сепак сметам дека и на ваков начин успешно ќе се изврши селекцијата и рангирањето за државен натпревар како и успешно одбирање на натпреварувачите за меѓународен карактер.
Goran1Joined: 22/09/2010 23:02:31
Messages: 18
Offline

Dali za regionalniot natprevar ke treba da me prijavi mentorot? Kako da go napravi toa, po email?
tStojkovskiJoined: 13/02/2010 14:23:00
Messages: 108
Location: Гостивар
Offline

Goran1 wrote:Dali za regionalniot natprevar ke treba da me prijavi mentorot? Kako da go napravi toa, po email?

Ne
[Email] [MSN]
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Marko3 wrote:Анализата е во ред но останува едно големо прашање: Дали и на регионалниот натпревар (односно државниот ) ќе има 4 задачи за сите групи (поради поедноставно рангирање или сепак (КАКО ШТО Е ПОЛОГИЧНО) задачите да бидат по групи во кои се имаат пријавено учесниците)???.
Прашање 2. Ако задачите се 4 за сите групи тогаш предлагам да идат хиерархиски од првата за почетничка група (полесна) кон потешките за основна и последната да биде најтешка и што е најважно за ова треба сите да бидат известени пред регионалниот натпревар) (сепак сметам дека и на ваков начин успешно ќе се изврши селекцијата и рангирањето за државен натпревар како и успешно одбирање на натпреварувачите за меѓународен карактер.

Ќе има различни задачи за секоја група.
 
Forum Index » Општа дискусија
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team