[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Столчиња  XML
Forum Index » Други задачи
Author Message
bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

од ЈБОИ 2007

Локално ми дава точни резултати, на сајтот не ми дава.. Еве код.
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

bedzo wrote:од ЈБОИ 2007

Локално ми дава точни резултати, на сајтот не ми дава.. Еве код.

Решението (што го имаш прикачено на форумов) е погрешно. Кај мене не дава точни резултати локално (ниту на тест примерот од текстот на задачата).

This message was edited 1 time. Last update was at 18/07/2011 00:21:11

bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

http://img84.imageshack.us/img84/5730/unledph.jpg
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

bedzo wrote:http://img84.imageshack.us/img84/5730/unledph.jpg

Сликата ја направи со истиот код што го имаш прикачено на форумов?

Промени ја линија 17 (според кодот што го имаш дадено во првиот пост), треба од лева страна на '=' да стои s1 наместо m1 и изврши ја пак програмата - ќе видиш дека имаш грешка (вака можно е да добиваме различен резултат бидејќи s1 не е соодветно иницијализирано).
bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

со истиот код :/. Кога ставив с1 наместо м1 ми дава грешка. Него тест приемров колку треба да врати:

2
00:00:01 00:00:02
00:00:02 00:00:03

edit> си ја најдов грешката -.-, не сум ја дочитал задачата убаво


edit2: помина со најглупиот брут-форс со најдолго време 0,9 секунди.

This message was edited 5 times. Last update was at 18/07/2011 16:53:32

filip_bujaroski


[Avatar]

Joined: 13/09/2010 21:58:57
Messages: 150
Location: Skopje
Offline

bedzo wrote:со истиот код :/. Кога ставив с1 наместо м1 ми дава грешка. Него тест приемров колку треба да врати:

2
00:00:01 00:00:02
00:00:02 00:00:03

edit> си ја најдов грешката -.-, не сум ја дочитал задачата убаво


edit2: помина со најглупиот брут-форс со најдолго време 0,9 секунди.


Mnogu jasno deka kje pomine, nemozes da zgresis so zadacava, se chudam sto si se machel...

Live to play, die for fun.
[Email] [MSN]
bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

Ме понел некој филм и без размислување сум куцал х)
 
Forum Index » Други задачи
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team