[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Точка  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
UnknownJoined: 08/05/2011 13:17:45
Messages: 1
Offline

Имам проблем со задачава.. Точка реден број 56 од група национални.. Вашиот компајлер јавува грешка на некои тест случаи(2,18..) Ги имам симнато тест случаите и на мојот компајлер тест случајот дава точен одговор.. Ваше мислење за проблемот.. Инаку користам Code Block 10.05..
Поздрав
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Не ги видов сите твои обиди да ја решиш задачата, ама забелешките што ги имам за твоето последно испратено решение се:
    1. Кога решаваш задачи на МЕНДО (и на било кој друг сличен систем), ограничувањата што се дадени во текстот на задачата нема потреба да ги проверуваш:

    2. Една од променливите (zbor) не ти содржи никаква вредност (нејзината вредност е недефинирана, може да биде било што) кога програмата треба да отпечати "strana". Додели и било каква вредност различна од 'a' и 'b' при декларацијата (на пример char zbor = 's') и програмата ти работи на сите тест примери. Прочитај го првиот одговор на ова прашање: http://stackoverflow.com/questions/1597405/what-happens-to-a-declared-uninitialized-variable-in-c-does-it-have-a-value

This message was edited 1 time. Last update was at 23/02/2012 23:36:20

 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team