[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Тест натпревар на 24.03.2012  XML
Forum Index » Општа дискусија
Author Message
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

На 24.03.2012 (со почеток во 16:00 часот) ќе се одржи "Тест натпревар", кој ќе биде спроведуван на истиот начин како и претстојниот Регионален натпревар по информатика (за сите групи - почетничка, основна и напредна). Иако нема да носи поени, ова е одлична вежба за сите оние кои планираат да учествуваат во Циклусот натпревари по информатика 2012, а особено за оние кои по прв пат учествуваат во натпреварите организирани од страна на ЗИМ.

До натпреварот можете да пристапите преку линкот Натпревари.

--------------
(Ако сте ги прочитале правилата, можете да го скокнете овој дел)
Оние кои по прв пат учествуваат во натпреварите треба да знаат дека начинот на тестирање и оценување за време на натпревар е различен од начинот на тестирање и оценување во делот тренинг.

Имено, наместо целосно да се тестираат решенијата веднаш од кога ќе ги испратите, за време на натпревар решенијата се тестираат само на (еден или два) тест примери дадени во текстот на задачата (со цел да се спречат едноставни грешки при читање или печатење на податоците). Исклучок од ова се задачите со т.н. детален повратен одговор. Да цитирам од правилата -> "За дел од задачите ќе биде овозможен детален повратен одговор. За секоја задача со овозможен детален повратен одговор, секое прифатено испратено решение ќе биде тестирано на дел од официјалните тест случаи.". Внимавајте, без разлика дали за една задача има овозможен детален повратен одговор или не, додека не заврши натпреварот не можете со сигирност да знаете дали решението на една задача ви е точно (ќе ги освои сите поени предвидени за таа задача) или не. Затоа, проверете ги вашите решенија пред да ги испратите (и, освен на оние примери кои се дадени во текстот на задачата, обидете се да ги тестирате и на други примери).

Поените кои ќе ги освоите на еден натпревар претставува збир од поените кои ќе ги освоите на секоја од (најмногу четирите) задачи кои ќе бидат поставени на тој натпревар. Поените кои ќе ги добиете за една задача зависат од бројот на тест случаи на кои вашето решение ќе испечати точен одговор.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/03/2012 16:16:10

Nikola DanevskiJoined: 18/01/2012 13:09:51
Messages: 6
Offline

Веднаш ли кога на пример ќе се вклучиме ќе ги има задачите поставени?
пр. Ако се вклучиме во 16:01 задачите веќе ќе се поставени така?
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Nikola Danevski wrote:Веднаш ли кога на пример ќе се вклучиме ќе ги има задачите поставени?
пр. Ако се вклучиме во 16:01 задачите веќе ќе се поставени така?

Да, во 16:00 ќе се поставени сите задачи.
Goran1Joined: 22/09/2010 23:02:31
Messages: 18
Offline

Dali za test natprevarot treba prijava od mentor?
OP Magic Potato


[Avatar]

Joined: 16/03/2011 21:20:03
Messages: 62
Offline

sto ako nekoj ne e na vreme za pocetok na natprevarot? na pr vleguva na stranata na mendo vo 16:10, dali ke moze da gi vidi zadacite i da prakja reshenija?
[Email] [MSN]
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Goran1 wrote:Dali za test natprevarot treba prijava od mentor?
Не.

OP Magic Potato wrote:sto ako nekoj ne e na vreme za pocetok na natprevarot? na pr vleguva na stranata na mendo vo 16:10, dali ke moze da gi vidi zadacite i da prakja reshenija?
Да. Ќе може да ги види задачите и да праќа решенија
David993Joined: 04/01/2011 15:05:35
Messages: 2
Offline

Dali onie koi se prijaveni minatata godina od strana na mentorite treba povtorno da bidat prijaveni od mentorite? (se odnesuva za celiot natprevar)
mileJoined: 31/12/2009 17:32:27
Messages: 92
Offline

Кој „цел“ натпревар?
David993Joined: 04/01/2011 15:05:35
Messages: 2
Offline

Pa od regionalniot pa natamu
filip_bujaroski


[Avatar]

Joined: 13/09/2010 21:58:57
Messages: 150
Location: Skopje
Offline

Kako da birame koja grupa kje bideme na ovoj natprevar?

Live to play, die for fun.
[Email] [MSN]
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

David993 wrote:Dali onie koi se prijaveni minatata godina od strana na mentorite treba povtorno da bidat prijaveni od mentorite? (se odnesuva za celiot natprevar)

Ако си во листата на поканети учесници за Државниот натпревар - да, ќе треба некој од училиштето да потврди дека си ученик таму. Твоја задача (засега) е да одбереш во која група ќе се натпреваруваш (дел Профил -> Циклус натпревари 2012) и да учествуваш на натпреварите .
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

filip_bujaroski wrote:Kako da birame koja grupa kje bideme na ovoj natprevar?

Еден натпревар е - сите учесници ќе решаваат исти (4) задачи.
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Натпреварот заврши. Објавени се резултатите и додадени се задачите во делот за тренинг (Тренинг -> [Други] -> Телефон, Програми, Адреса, Натпревар).
bidikovJoined: 12/02/2010 01:10:05
Messages: 16
Offline

Гледaм дека според бројот на натпреварувачи во резултатите (над 120...) интересот за циклусот натпревари е значително поголем ...

Се надевам деќа тие што прв пат видоа како изгледа натпревар добија слика како функционира мендо, а оние кои веќе знаат се потсетија ...

Поради планирање на капацитетот на мендо за наредните натпревари би сакал да знам доколку некој примети дали имаше моменти кога мендо беше недостапен или можеби спор да се пријави (со инфромација од кој интернет провајдер се случило тоа) за да можеме да сме сиугирни дека мендо работи подеднакво добро за сите ...

Во меѓувреме засукајте компајлерот и нафрлете се на задачите од делот тренинг ...

This message was edited 2 times. Last update was at 24/03/2012 23:44:28


--
Владислав Бидиков
ФИНКИ систем инженер
bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

Може да ги ставите задачите во тренинг?
 
Forum Index » Општа дискусија
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team