[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Програми - тест натпревар зад. 2  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
VasilKJoined: 30/05/2010 12:29:35
Messages: 17
Offline

Како се решава задачава?
bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline
Дај нека остави некој код од 4та.. Сум испуштил еден свап во циклус и не поминала цела :/

This message was edited 1 time. Last update was at 24/03/2012 19:15:48

MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

VasilK wrote:Како се решава задачава?

Ги подредуваш програмите според времето на извршување - програмата која има најдолго време на извршување [Ei] ќе ја подготвиш прва, потоа онаа со второ најдолго време на извршување, итн. За секоја програма, откога ќе се подготви, веднаш ја ставаш да се извршува - бидејќи МЕНДО има 1000000000 сервери на кои може да се извршуваат програми .
VasilKJoined: 30/05/2010 12:29:35
Messages: 17
Offline


баш мислев на тоа решение али не успеав да го докажам и искуцав brute force место него..
OP Magic Potato


[Avatar]

Joined: 16/03/2011 21:20:03
Messages: 62
Offline

moze nekoj idejata za 4tata da mi ja objasni
[Email] [MSN]
hristijanJoined: 24/01/2010 09:42:46
Messages: 49
Offline

VasilK wrote:
баш мислев на тоа решение али не успеав да го докажам и искуцав brute force место него..Одма откако ќе завршиш со подготвување на некоја задача ја ставаш да се извршува на еден од безбројните сервери на Мендо.

Без разлика како ќе ги подредиш, времето на подготвување секогаш ќе ти биде исто. Логички е дека за да завршиш колку што е можно пократко, последна ќе ја оставиш програмата со најмало време на извршување. Тоа лесно се докажува.

Сега знаеш која ти е последната програма. Можеш да ја елиминираш неа, и ти останува истата задача со n-1 програми. Повтори го истото дури имаш програми.
 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team