[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Вино  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

Може некој да даде идеа за задачата?

This message was edited 1 time. Last update was at 27/03/2012 10:26:40

obi1kenobiJoined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

Креативен almost-but-not-quite брутфорс со бинарно пребарување. Се делат вината во две групи и пробуваш секоја комбинација на вина од едната група да ја спариш со најдобрата комбинација од другата група.
amijoskiJoined: 03/10/2012 18:45:49
Messages: 8
Offline

Може малку да подобјасниш, не ми е јасен делот "спаруваме со најдобрата комбинација од вториот дел". Ако пробуваме секоја комбинација од првиот со секоја од вториот, пак имаме 2^32 комбинации...

This message was edited 1 time. Last update was at 04/01/2013 15:07:11

MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

amijoski wrote:Може малку да подобјасниш, не ми е јасен делот "спаруваме со најдобрата комбинација од вториот дел". Ако пробуваме секоја комбинација од првиот со секоја од вториот, пак имаме 2^32 комбинации...

а делот "... со бинарно пребарување" од текстот на obi1kenobi?
bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

Може да ми се даде пример како ќе оди тој брут форс?

Јас искуцав нешто различно ама ми паѓа на време на 4 примери...
hristijanJoined: 24/01/2010 09:42:46
Messages: 49
Offline

Прочитај за divide and conquer. И после тоа прочитај го ова

http://apps.topcoder.com/forums/?module=Thread&threadID=622665&start=0&mc=12#1017888

Имаш и едиториал за истата задача ако ова не помогне.
obi1kenobiJoined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

Кико ти во favorites си ја чуваш задачава?
hristijanJoined: 24/01/2010 09:42:46
Messages: 49
Offline

Google skills

This message was edited 1 time. Last update was at 01/03/2013 04:23:06

 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team