[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Задача: Програма(група Други)  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
StefanStojkovskiJoined: 04/04/2012 23:46:32
Messages: 6
Offline

Само едно нешто околу оваа програма. Нели се внесува број на програми па за секоја програма време на подготвување па време на извршување. Не ми е јасно која програма ја подготвува прва. Во примерот за 3 програми се почнува од 3-тата, па излага 11.
Еве ја мојата програма. Да не објаснувам ако сте ја решавале само видете го кодот и ќе видите како мислев јас околу горново прашање, но не ми излегува точно освен за неколку.
Ако не ви се гледа кодот, а сте ја решиле само кажете, ве молам и фала.
{
int a[1000],b[1000],c[1000],i,n,j,max,p;
cin>>n;
for(i=1;i<=n;i++)
{
cin>>a[i]>>b[i];
c[i]=a[i]+b[i];
}
max=c[1];
for(i=1;i<=n;i++)
if(c[i]>max)
{max=c[i];
p=i;}
for(i=1;i<=n;i++)
if(c[i]+a[p]>max && c[i]!=max)
max=c[i]+a[i];
cout<<max;
return EXIT_SUCCESS;
}

This message was edited 3 times. Last update was at 07/04/2012 20:12:28

MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

http://mendo.mk/jforum/posts/list/203.page
 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team