[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Задачи кои се засноваат на Динамичко програмирање  XML
Forum Index » Други задачи
Author Message
dzonovMJoined: 22/02/2011 01:16:08
Messages: 21
Offline

Дали може некој да наведе 5-6 задачи од тренинг делот кои се засноваат на динамичко програмирање ...
Благодарам однапред
bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

14,20,23,41,49,64,70,81,98

Под реден број, во групата [ Национални ]

This message was edited 1 time. Last update was at 09/04/2012 15:54:43

filip_bujaroski


[Avatar]

Joined: 13/09/2010 21:58:57
Messages: 150
Location: Skopje
Offline

Najubavo ti e da pocnes od 6
Mnogu ednostavno dinamicko, se gleda od nebo
Dinamicko e i zadaca 12 od delot Drugi

Live to play, die for fun.
[Email] [MSN]
bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

8 од интернационални е исто така многу лесна.
filip_bujaroski


[Avatar]

Joined: 13/09/2010 21:58:57
Messages: 150
Location: Skopje
Offline

bedzo wrote:8 од интернационални е исто така многу лесна.


Aj daj mi hint nekoj za dinamickoto na taa?
Stvarno ne mi teknuva nishto od pocetok

Live to play, die for fun.
[Email] [MSN]
bedzoJoined: 18/01/2011 02:05:03
Messages: 234
Offline

filip_bujaroski wrote:
bedzo wrote:8 од интернационални е исто така многу лесна.


Aj daj mi hint nekoj za dinamickoto na taa?
Stvarno ne mi teknuva nishto od pocetok

низа dp[n][2]

dp[i][0] ти означува ако го земеш и-тиот правоаголник вертикално
dp[i][1] ти означува ако го земеш хоризонтално

и ќе ги пополнуваш по тоа што ќе земеш некое од предходниот ред, за да го максимизираш резултатот со i правоаголници.
filip_bujaroski


[Avatar]

Joined: 13/09/2010 21:58:57
Messages: 150
Location: Skopje
Offline

bedzo wrote:
filip_bujaroski wrote:
bedzo wrote:8 од интернационални е исто така многу лесна.


Aj daj mi hint nekoj za dinamickoto na taa?
Stvarno ne mi teknuva nishto od pocetok

низа dp[n][2]

dp[i][0] ти означува ако го земеш и-тиот правоаголник вертикално
dp[i][1] ти означува ако го земеш хоризонтално

и ќе ги пополнуваш по тоа што ќе земеш некое од предходниот ред, за да го максимизираш резултатот со i правоаголници.


Ми ја реши цела задача
Хах, фала

Live to play, die for fun.
[Email] [MSN]
 
Forum Index » Други задачи
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team