[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Кастрење  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
vavioJoined: 25/02/2010 14:40:01
Messages: 25
Offline

За влезот:
4
ab
de
gh
aab

не ми е јасно зошто "aab" не би се поткастрил во "a"?
obi1kenobiJoined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

Задачата зборува за префикси, а не суфикси. Ако го поткастриш aab во а тогаш ќе има заеднички префикс со ab.
Goran1Joined: 22/09/2010 23:02:31
Messages: 18
Offline

Дали некој може да ми каже зошто при печатењето кај некои тест примери ми дава некои дополнителни знаци како баклава и сл? Инаку зборовите се исправно поткастрени.

[/code]

This message was edited 1 time. Last update was at 22/07/2012 21:15:13

 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team