[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Задача овци олимпијада 2009  XML
Forum Index » Други задачи
Author Message
mprelevicJoined: 05/03/2011 00:07:30
Messages: 9
Offline

Дали можи да ми помогните со задачава, вади рантајм ерор на повеќето случаи...
еве го кодот, а супер би ми дошол и некој тест пример за да видам кај имам грешка, поминува само на 2 примери

матрицата беше помала, ама пак на пола не оди...

This message was edited 1 time. Last update was at 24/04/2012 23:15:38

obi1kenobiJoined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

Ја провери задачата во дебагер?

Прво, не печатиш нов ред после одговорот, ама тоа не предизвикува runtime error.

Второ, во find никаде не проверуваш дали излегуваш надвор од границите на матрицата, и тоа 99% е причината за runtime error-от што го добиваш.
mprelevicJoined: 05/03/2011 00:07:30
Messages: 9
Offline

ја решив, и да, то беше еден од проблемите :Д
MODDIJoined: 27/12/2017 18:17:00
Messages: 39
Offline


Ако може малку помош ми работи на 7 тест случаеви од можни десет, незнам каде му е грешката , помош!!!
petarsorJoined: 15/07/2018 11:58:27
Messages: 87
Offline

MODDI wrote:Ако може малку помош ми работи на 7 тест случаеви од можни десет, незнам каде му е грешката , помош!!!

Кај првата овца/волк, кога почнуваш со BFS-то.

Додади кај првото BFS (одма после q.push(at1)) само


и кај второто BFS (одма после q.push(at1)) само


 
Forum Index » Други задачи
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team