[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Прашање?  XML
Forum Index » Други натпревари
Author Message
ac1dJoined: 14/02/2010 13:33:00
Messages: 64
Offline

Поради која причина беше продолжен електронскиот натпревар ?
DevGeeK


[Avatar]

Joined: 25/12/2009 14:51:57
Messages: 30
Offline

Размислете уште еднаш за времетраењето на натпреварите, затоа што не ми било убаво истото да се случи и на вториот електронски натпревар. Во пет до дванаесет да го продолжите. Подобро е да се смени веднаш, отколку тогаш

Fifty Years Of Programming Language Research, And We End Up With C++ ?
ac1dJoined: 14/02/2010 13:33:00
Messages: 64
Offline

За тоа време според мене можеше да се додаде уште еден натпревар бидејќи и онака времето за решавање на задачите е преголемо па уште ако додаме 3 дена...
tStojkovskiJoined: 13/02/2010 14:23:00
Messages: 108
Location: Гостивар
Offline

А зошто се толку долги натпреварите? Не може да се смали бар еден ден да биде не три?
И офтопик, нивото на комплексност на задачите ќе се зголемува за следните три електронски натпревари или и тие ќе бидат со вака релативно лесни задачи?
[Email] [MSN]
igorkulevJoined: 08/10/2009 22:52:46
Messages: 8
Offline

Чекајте, уште е загревање, не се брзајте, ќе има и пократко време и потешки задачи, се со ред
DevGeeK


[Avatar]

Joined: 25/12/2009 14:51:57
Messages: 30
Offline

Па тоа е финтата, за лесни задачи давате повеќе време, а за потешки задачи помалку време

Fifty Years Of Programming Language Research, And We End Up With C++ ?
igorcheteJoined: 04/02/2010 22:04:03
Messages: 10
Offline

DevGeeK wrote:Па тоа е финтата, за лесни задачи давате повеќе време, а за потешки задачи помалку време


Кога ќе дадеш многу време за тешки задачи, тие веќе не се тешки.
nikola3103


[Avatar]

Joined: 25/12/2009 16:09:56
Messages: 184
Offline

хахахахах па донекаде и тоцно е ова
 
Forum Index » Други натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team