[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Стипендии за ФИНКИ од државниот натпревар  XML
Forum Index » Државни натпревари
Author Message
metotraJoined: 04/03/2012 20:30:28
Messages: 8
Offline

Како што знаете 16 души добивме стипендии за ФИНКИ. И сега сакам да знам, доколку се запишувам на ФИНКИ и немам добри оцени, дали co тоа што имам стипендија сум автоматски влезен во државна квота? И на пример ако не успеам да го одржам просекот во прва година 9.00, дали во втора година ќе плаќам колку што изнесува државната квота 200 евра или ќе плаќам 400 евра? Значи да ги соединам овие повеќе прашања во едно, дали оцените од средо училиште ќе имаат влијание при запишувањето на ФИНКИ? Се потрудив да изгледа што поразбирливо, и ќе бидам благодарен доколку ми одговорите што побрзо можете.
bangelkoski


[Avatar]

Joined: 05/03/2011 12:15:19
Messages: 28
Location: Вруток
Offline

Другаре/Другарке мислам дека прашањево ти е за на ФИНКИ, не за на Mendo
[WWW]
metotraJoined: 04/03/2012 20:30:28
Messages: 8
Offline

bangelkoski wrote:Другаре/Другарке мислам дека прашањево ти е за на ФИНКИ, не за на Mendo

Вака сега, стипендиите ги добивме преку државниот натпревар кој се одвиваше преку МЕНДО, јас мислам дека прашањево е за тука. А има уште 15 души кои добиле стипендии, и прашањево се однесува за нив доколку тие знаат, и плус има постари членови на на Мендо кој веројатно знаат, така да би бил благодарен ако некој ми каже.
obi1kenobiJoined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

Не знам дали стипендијата е поврзана со просекот, ама ако си доволно добар да добиеш стипендија од натпреваров, чисто се сомневам дека ако вистински се трудиш би имал проблеми да одржиш просек 9.00.
 
Forum Index » Државни натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team