[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Zadacha proizvod  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
KireKolaroskiJoined: 03/03/2012 02:43:46
Messages: 9
OfflineСимнав неколку тест примери каде што пајѓа програмава, локално покажува точен резултат но системот вели дека резултатот е грешен.

This message was edited 1 time. Last update was at 24/05/2012 21:39:32

MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

KireKolaroski wrote:Симнав неколку тест примери каде што пајѓа програмава, локално покажува точен резултат но системот вели дека резултатот е грешен.

Прочитај ги овие две теми:
    http://mendo.mk/jforum/posts/list/76.page
    http://mendo.mk/jforum/posts/list/165.page

Поправената програма би требало да ти изгледа (отприлика) вака:
KireKolaroskiJoined: 03/03/2012 02:43:46
Messages: 9
Offline

благодарам многу за помошта
 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team