[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Задача Кружница  XML
Forum Index » Други задачи
Author Message
ScratcherJoined: 21/01/2013 16:53:12
Messages: 14
Offline

Сакам да прашам зошто кога ја проверувам задачата дали ми е точна или не пишува дека има погрешен резултат, а точен ми е.
еве го кодот

This message was edited 1 time. Last update was at 21/01/2013 16:57:54

obi1kenobiJoined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

Печатиш табулатор ('\t') помеѓу броевите наместо празно место (' '). Никогаш на натпреварите не се користи табулатор освен ако тоа експлицитно не е наведено.
ScratcherJoined: 21/01/2013 16:53:12
Messages: 14
Offline

obi1kenobi wrote:Печатиш табулатор ('\t') помеѓу броевите наместо празно место (' '). Никогаш на натпреварите не се користи табулатор освен ако тоа експлицитно не е наведено.

Добро, ќе пробам така, но и на претходната задача со име Квадрат и Куб печатев табулар и ми ја призна цела задача. Инаку, пак не ми го признава. Чаре?
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Смени

со


Наша грешка е ова . Ќе пробаме да средиме неделава (само за оваа задача важи - другите, би требало да, се OK).
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Инаку, во право е obi1kenobi, не би требало да користиш tab за да ги оделуваш вредностите
Конкретно, на овие задачи ти поминуваат решенијата бидејќи е подесено сите такви знаци (whitespace - празно место, таб, нов ред, ...) да се третираат исто.
ScratcherJoined: 21/01/2013 16:53:12
Messages: 14
Offline

MOI wrote:Смени

со


Наша грешка е ова . Ќе пробаме да средиме неделава (само за оваа задача важи - другите, би требало да, се OK).

Ти благодарам мноооогууу. Ми прифати. Иначе, можам и таб да користам, не е важно тоа, туку, имам уште едно прашање до вас:Дали можам оваа задача да ја решам и без тој условот:
Или пак, морам и тоа да го поставам?
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Можеш и без тој услов. Ограничувањата се дадени за да знаете како ќе бидат направени тест случаите (тестовите) со кои ќе биде тестирана вашата програма.
Нема потреба да проверувате дали се истите исполнети или не (истите правила важат и на меѓународни натпревари).
ScratcherJoined: 21/01/2013 16:53:12
Messages: 14
Offline

MOI wrote:Можеш и без тој услов. Ограничувањата се дадени за да знаете како ќе бидат направени тест случаите (тестовите) со кои ќе биде тестирана вашата програма.
Нема потреба да проверувате дали се истите исполнети или не (истите правила важат и на меѓународни натпревари).

Добро, ти благодарам за одговорите

This message was edited 1 time. Last update was at 22/01/2013 14:30:32

obi1kenobiJoined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

Scratcher wrote:
MOI wrote:Смени

со


Наша грешка е ова . Ќе пробаме да средиме неделава (само за оваа задача важи - другите, би требало да, се OK).

Ти благодарам мноооогууу. Ми прифати. Иначе, можам и таб да користам, не е важно тоа, туку, имам уште едно прашање до вас:Дали можам оваа задача да ја решам и без тој условот:
Или пак, морам и тоа да го поставам?


Види вака, можеш да користиш таб се додека еден ден, веројатно надвор од Македонија и на систем што не е Мендо, не ти се случи сосема точна задача да ти биде оценета со 0 бодови заради тој табулатор. Имам видено многу луѓе што изгубиле поени заради грешки во печатење, и мене ова искрено ми звучи на барање на беља, ама ти како сакаш...
jovankJoined: 01/01/2010 16:17:42
Messages: 127
Offline

@obi1kenobi: ццц, одма да караш некого
[MSN]
 
Forum Index » Други задачи
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team