[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Репортер  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
shellcodeJoined: 17/02/2012 00:48:59
Messages: 30
Offline

Здраво. Ако може некој хинт за подобрување на решениево Моево решение на задачава ми поминува само на 4 случаи, а на другите ми дава runtime error затоа што неможам да ја направам матрицата голема колку што треба. Ако може малку помош, идеја за било што да се подобри или како да се пристапи поинаку, буквално секој совет би бил добредојден и би ми користел. Фала однапред


obi1kenobiJoined: 18/02/2010 20:01:33
Messages: 168
Offline

Која матрица не можеш да ја направиш доволно голема? Колку голема сакаш да биде?

Не знам зошто, ама кодот не ти е форматиран убаво (со индентите има проблем) и е доста тежок за читање. Ако објасниш убаво што ти е идејата, од таму можеби ќе можам да ти помогнам подобро
KireKolaroskiJoined: 03/03/2012 02:43:46
Messages: 9
Offline

Хум јас ја решив задачава така што барав "кругови", на пример имаш влез 5 (5, 3, 4, 2, 1) , 5 и 1 прават еден "круг" 3 4 2 прават друг круг така што ако некој репортер даде предлог од некој член од кругот ќе ја добијаш конечната вредност од таа патека без понатамошни пресметки. И да внимаваш ако некој репортер те води кон "кругот" не значи дека и тој репортер е дел од тој круг.

This message was edited 1 time. Last update was at 01/03/2013 16:17:30

 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team