[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Проблеми со задачата Зелена карта од 2011 - Чоколадо  XML
Forum Index » Задачи од меѓународни натпревари
Author Message
CrypterJoined: 03/05/2011 13:27:22
Messages: 2
Offline

Задачава искомпајлирана на компајлерот што доаѓа со CodeBlocks работи совршено. Резултатот е секогаш точен и со примерите што сам ги смислував и со тие што ги има во текстот на задачата и со тест примерите кои ги симнав. Истиот овој код аплоудиран на мендо паѓа на СИТЕ тест примери. Ќе ве молам да го проверите ова зашто јас веќе го проверив кодов неколку пати со уште еден учесник на натпревариве и двајцата стигнавме до истиот заклучок.

Задачата: http://mendo.mk/Task.do?id=127

Кодот:
Lord_of_Life


[Avatar]
Joined: 17/12/2011 14:21:32
Messages: 15
Location: N/A
Offline

I second that.

A nerd is someone whose life revolves around computers and technology.
A geek is someone whose life revolves around computers and technology, and likes it!

Hey! It compiles! Ship it!
[WWW]
hristijanJoined: 24/01/2010 09:42:46
Messages: 49
Offline

18ти ред, ти фали отворена заграда. Вака го затвараш while-от. Веројатно тоа е само грешка во копирање тука ако ти работи "совршено" во CodeBlocks задачата, ама ме мрзи сега да барам друга грешка..
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

И мене ме мрзи да ти ги барам сите грешки, ама основната грешка (зошто ти паѓа на сите примери), е nizata bukva[1].
Прочитај "Низа од знаци" од тука -> http://mendo.mk/Lecture.do?id=21.

Накратко, ако сакаш да чуваш стринг од X букви, треба да направиш низа со големина X+1, за да има место за знакче кое ќе означува крај на стрингот.

This message was edited 1 time. Last update was at 01/03/2013 19:59:08

BATIRJoined: 20/06/2015 16:36:50
Messages: 155
Offline

neznam dali ja imas reseno uste , ama zasto ne znam ke ti go dadam resenieto,

Prvo neznam zasto ne si napravil vnesuvanje na nizata vo for loop, a si ja vnesuval vaka. Sum resavala se i seshto ama vakvo vnesuvanje na niza ne sum videl/a.,
Vtoro neznam zoshto ne ti e jasna, dali e problemot vo svakjanjeto ili nesto drugo, inaku vaka otprilika kodot lici dobar, inaku moeto resenie e vaka:

#include <iostream>
#include <string>
using namespace std;

int main()
{
string cokolado;
cin>>cokolado;

char bukva;
cin>>bukva;

int br=0;

for (int i=0; i<(int)cokolado.size(); i++)
{
if (cokolado[i]==bukva)
{
int p=i;
int k=i;

while ((k+1<cokolado.size())&& (cokolado[k+1]==bukva))

k++;
if (p>0)
{
br++;
}

if (k+1<cokolado.size())
{
br++;
}
i=k;


}

}
cout<<br<<endl;
return 0;
}
ТеоJoined: 17/10/2016 12:24:37
Messages: 3
Offline

This message was edited 2 times. Last update was at 29/04/2017 12:13:24

 
Forum Index » Задачи од меѓународни натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team