[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Државен натпревар 2013  XML
Forum Index » Државни натпревари
Author Message
mileJoined: 31/12/2009 17:32:27
Messages: 92
Offline

Новости околу Државен натпревар:
1. По барање на повеќе ментори/учесници, а со цел да излеземе во пресрет колку што е максимално можно, натпреварувачки ден на Државниот натпревар ќе биде недела, 31.03. Со тоа натпреварот ќе се одржува со пристигнување на учесниците во Скопје во сабота попладне или недела рано наутро и натпреварување и свечено доделување на дипломи во недела.
2. Заради неколку барања за дополнителни учества на Државниот натпревар, надвор од поканетите учесници, Комисијата за натпревари одлучи да се даде можност за учество на заинтересираните учесници со покривање на трошоците за учесник во висина од 1500 денари. Сите ментори кои сакаат да ја искористат оваа дополнителна можност, треба да не контактираат на истата е-адреса најдоцна до среда 20.03
. Бројот на вакви учесници е ограничен (заради ограничените технички можности) и за нив ќе се примени принципот Прв пријавен - прв услужен.
polincevnJoined: 14/02/2012 15:07:37
Messages: 9
Offline

Овие натпреварувачи ќе се третираат како официјални?
kikoisawsm


[Avatar]

Joined: 02/01/2012 12:20:46
Messages: 9
Offline

И мене ме интересира одговорот на тоа прашање...
mileJoined: 31/12/2009 17:32:27
Messages: 92
Offline

polincevn wrote:Овие натпреварувачи ќе се третираат како официјални?


Ќе се третираат како дополнителни, а во зависност од освоените поени ќе може да освојат регуларен пласман (прва, втора, трета награда).
kikoisawsm


[Avatar]

Joined: 02/01/2012 12:20:46
Messages: 9
Offline

Според мене овие натпреварувачи треба да се сметаат за неофицијални. Мислам дека не е во ред тие да им бидат конкуренција на оние кои што си го заслужиле пласманот.

This message was edited 1 time. Last update was at 16/03/2013 20:32:17

shellcodeJoined: 17/02/2012 00:48:59
Messages: 30
Offline

Се согласувам со погорниот пост. Вака регионалниот не би имал никакво значење, а и би се изгубила смислата за натпревар..

This message was edited 2 times. Last update was at 16/03/2013 20:34:20

PeperutcheJoined: 21/02/2013 20:51:04
Messages: 7
Offline

mile wrote:Новости околу Државен натпревар:
1. По барање на повеќе ментори/учесници, а со цел да излеземе во пресрет колку што е максимално можно, натпреварувачки ден на Државниот натпревар ќе биде недела, 31.03. Со тоа натпреварот ќе се одржува со пристигнување на учесниците во Скопје во сабота попладне или недела рано наутро и натпреварување и свечено доделување на дипломи во недела.
2. Заради неколку барања за дополнителни учества на Државниот натпревар, надвор од поканетите учесници, Комисијата за натпревари одлучи да се даде можност за учество на заинтересираните учесници со покривање на трошоците за учесник во висина од 1500 денари. Сите ментори кои сакаат да ја искористат оваа дополнителна можност, треба да не контактираат на истата е-адреса најдоцна до среда 20.03
. Бројот на вакви учесници е ограничен (заради ограничените технички можности) и за нив ќе се примени принципот Прв пријавен - прв услужен.


Не сфаќам сеа, натпреварот ќе се одржи сабота попладне или недела наутро?
mileJoined: 31/12/2009 17:32:27
Messages: 92
Offline

kikoisawsm wrote:Според мене овие натпреварувачи треба да се сметаат за неофицијални. Мислам дека не е во ред тие да им бидат конкуренција на оние кои што си го заслужиле пласманот.


Резултатите на дополнителните учесници никако не влијаат на ранг листата. Регуларните натпреварувачи што ќе имаат освоено пласман за втора награда, на пример, без земање предвид на резултатите на дополнителните ќе си имаат втора награда и во вториот случај.

Само едно ме чуди: зошто некој кој освоил повеќе поени на регионален натпревар би се плашел од конкуренција од некој кој има освоено помалку?!
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

Peperutche wrote:Не сфаќам сеа, натпреварот ќе се одржи сабота попладне или недела наутро?

Недела.

This message was edited 1 time. Last update was at 17/03/2013 02:44:06

kikoisawsm


[Avatar]

Joined: 02/01/2012 12:20:46
Messages: 9
Offline

mile wrote:
kikoisawsm wrote:Според мене овие натпреварувачи треба да се сметаат за неофицијални. Мислам дека не е во ред тие да им бидат конкуренција на оние кои што си го заслужиле пласманот.


Резултатите на дополнителните учесници никако не влијаат на ранг листата. Регуларните натпреварувачи што ќе имаат освоено пласман за втора награда, на пример, без земање предвид на резултатите на дополнителните ќе си имаат втора награда и во вториот случај.

Само едно ме чуди: зошто некој кој освоил повеќе поени на регионален натпревар би се плашел од конкуренција од некој кој има освоено помалку?!

Па може ако кикснеш или нему му се погодат задачите. Но, чим тие натпреварувачи ќе бидат посебно тогаш во ред е. Фала за одговорот.

This message was edited 1 time. Last update was at 17/03/2013 11:26:23

ile24Joined: 26/02/2013 22:01:44
Messages: 6
Offline

Може ли да добијам ТОЧНИ И КОНКРЕТНИ информации за државниот натпревар?!
Ќе биде во недела, во колку часот, каде?!? Потребно е и менторите да бидат присутни!?
Ако може за одговор.
PeperutcheJoined: 21/02/2013 20:51:04
Messages: 7
Offline

ile24 wrote:Може ли да добијам ТОЧНИ И КОНКРЕТНИ информации за државниот натпревар?!
Ќе биде во недела, во колку часот, каде?!? Потребно е и менторите да бидат присутни!?
Ако може за одговор.

http://cs.org.mk/index.php/natprevari/srednoobrazovanie/drzavennatprevar/2-razno/153

This message was edited 1 time. Last update was at 26/03/2013 12:53:06

tStojkovskiJoined: 13/02/2010 14:23:00
Messages: 108
Location: Гостивар
Offline

Дали може сеуште да се пријавиме за натпреварот? Никаде немаше вест за пријавување и дури сега на cs.org.mk налетав на информацијата. Знам дека многу каснам, ама ќе ве замолам да ми биде овозможено?
[Email] [MSN]
mileJoined: 31/12/2009 17:32:27
Messages: 92
Offline

tStojkovski wrote:Дали може сеуште да се пријавиме за натпреварот? Никаде немаше вест за пријавување и дури сега на cs.org.mk налетав на информацијата. Знам дека многу каснам, ама ќе ве замолам да ми биде овозможено?


Ментор!
dzonovMJoined: 22/02/2011 01:16:08
Messages: 21
Offline

Пак без добри жени годинава ? :/
 
Forum Index » Државни натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team