[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Порака  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
despotovski01Joined: 23/02/2014 14:36:12
Messages: 37
Offline

Имам проблеми со задачава Пораки http://mendo.mk/Task.do?id=4 . Моето решение работи секогаш освен кога во низата ќе се појави знакот v. Тоа го испробав со задавање на вредност на двете низи v. Иако низите беа идентични, програмата сепак ми врати НЕ. Еве скриншот: http://i.imgur.com/I82xxt1.png Навистина не сваќам каде ми е грешката и ве замолувам да ми помогнете. Еве го мојот код:
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

На некоја друга програма тестираш веројатно. За влез 1 v v, твоето решение дава излез "DA".
Ама алгоритамот ти е грешен за таа задача, тоа дефинитивно. Еве пример за кој твоето решение печати погрешен одговор:

This message was edited 1 time. Last update was at 23/02/2014 22:29:15

metodi97Joined: 09/03/2012 16:08:18
Messages: 2
Offline

Што е проблемот со овој код? Серверот не сака да го прифати како точен а сите тест случаи излегуваат точно.

#include <iostream>
#include <string>
#include <vector>
using namespace std;

vector <string> odgovori;

void proverka(string s_niza, string t_niza){
int brojac = 0;
for(int i = 0; i < t_niza.length(); i++){
if(s_niza[brojac] == t_niza[i]) brojac++;
}
if (brojac == s_niza.length()) odgovori.push_back("Da");
else odgovori.push_back("Ne") ;
}

int main(){
int n = 0;
string t_niza = "", s_niza = "";
cin >> n;
for(int i = 1; i <= n; i++){
cin >> s_niza >> t_niza;
proverka(s_niza, t_niza);
}
for (int i = 0; i < n; i++){
cout << odgovori[i] << endl;
}
return 0;
}
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

metodi97 wrote:Што е проблемот со овој код? Серверот не сака да го прифати како точен а сите тест случаи излегуваат точно.

Da -> DA (со големи букви)
Ne -> NE (со големи букви)
metodi97Joined: 09/03/2012 16:08:18
Messages: 2
Offline


 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team