[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
typeof(var) не работи  XML
Forum Index » Општа дискусија
Author Message
shellcodeJoined: 17/02/2012 00:48:59
Messages: 30
Offline

#define FOR(i,k,n) for (typeof(k) i = (k); i<(n); i++)

Зошто за typeof јавува грешка и неможи да се компајлира кодот?
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 446
Offline

Види прво тука -> http://mendo.mk/jforum/posts/list/329.page. typeof(k) не е стандарден оператор, а од C++11 наваму треба да користиш decltype(k) за истата намена.
Инаку, во C++11 е многу полесно да го напишеш тоа што го сакаш, користејќи auto. Види го првиот define.


Јас лично се помалку и помалку работам во C++, така да ако има некој што се разбира повеќе, нека пише...
shellcodeJoined: 17/02/2012 00:48:59
Messages: 30
Offline

знам за auto, ме интересираше само зошто кај мене работи а тука не Во секој случај фала

This message was edited 1 time. Last update was at 26/02/2014 23:58:23

 
Forum Index » Општа дискусија
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team