[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Барок 2  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
shellcodeJoined: 17/02/2012 00:48:59
Messages: 30
Offline

Како се решава за задачава за 100 бода? Освен bfs не ми текнува друго ама ова не поминува. Фала
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 446
Offline

shellcode wrote:Како се решава за задачава за 100 бода? Освен bfs не ми текнува друго ама ова не поминува. Фала

Коцкички се прават околу секое поле кое е иницијално во барок. Ако е на почеток коцка со димензии 1*1, следниот месец ќе биде коцка со димензии 3*3, па 5*5, итн.
Потоа можеш да бараш унија на коцкичките, или да одиш ред по ред: да видиш во прв ред колку има полиња кои се барок (пресек на интервали), во втор ред колку има, итн до L-ти ред.

This message was edited 1 time. Last update was at 09/03/2014 14:56:15

 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team