[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Регионален натпревар 2015  XML
Forum Index » Регионални натпревари
Author Message
KosevaMJoined: 10/04/2013 17:11:38
Messages: 4
Offline

Би сакала да ве известам дека регионалниот натпревар е на иста дата со општинскиот натпревар по математика за основно образование, а државниот е на иста дата со регионалниот натпревар математика. Дали ќе може да се преземе нешто за ова, бидејќи верувам дека не сум единствена што би сакала да учествува и на двата натпревари?
MOIJoined: 07/07/2010 16:31:48
Messages: 447
Offline

KosevaM wrote:Би сакала да ве известам дека регионалниот натпревар е на иста дата со општинскиот натпревар по математика за основно образование, а државниот е на иста дата со регионалниот натпревар математика. Дали ќе може да се преземе нешто за ова, бидејќи верувам дека не сум единствена што би сакала да учествува и на двата натпревари?

Ја препратив твојата порака до оние кои одлучуваат за термините на натпреварите. Секоја година (на почеток) има поклопување со натпреварите по математика, но секоја година се изнајдува некое решение - се надевам и оваа година
mileJoined: 31/12/2009 17:32:27
Messages: 92
Offline

Прашавте ли кај организаторот на математичкиот натпревар?
Кој е нивниот одговор?
KosevaMJoined: 10/04/2013 17:11:38
Messages: 4
Offline

Прашав, но сеуште чекам одговор.
mileJoined: 31/12/2009 17:32:27
Messages: 92
Offline

Имам некоја идеја како да го решиме проблемот и ќе се обидам директно да преговарам со Сојузот на математичари. Се разбира, за договор се потребни двајца, па ќе видиме дали ќе успееме да најдеме компромис во интерес на учениците.
mileJoined: 31/12/2009 17:32:27
Messages: 92
Offline

За жал, не наидов на разбирање кај Сојузот на математичари за прилагодување на термините.
Сепак, за да излеземе во пресрет на сите заинтересирани, регионалниот натпревар ќе се одржи во недела 01.03.2015 (значи еден ден подоцна од натпреварот по математика).
Посакувам успех на сите учесници (кој доаѓа само со напорно вежбање).
KosevaMJoined: 10/04/2013 17:11:38
Messages: 4
Offline

Ви благодарам што ни излеговте во пресрет.
mileJoined: 31/12/2009 17:32:27
Messages: 92
Offline

Почитувани членови,
се наближува регионалниот натпревар кој ќе се одржи на 01.03 (недела).

На следниот линк се објавени сите потребни информации.
http://cs.org.mk/index.php/natprevari/srednoobrazovanie/regionalennatprevar
Ве молам прочитајте и реагирајте навремено.
despotovski01Joined: 23/02/2014 14:36:12
Messages: 37
Offline

Здраво, да ве прашам, дали при пријавување за натпреварот треба да кажеме во која натпреварувачка група се натпреваруваме како лани или не?
Поздрав.
mileJoined: 31/12/2009 17:32:27
Messages: 92
Offline

Прочитајте ги правилата убаво.
KosevaMJoined: 10/04/2013 17:11:38
Messages: 4
Offline

Кога ќе биде објавена листата на поканети учесници на државниот натпревар?
 
Forum Index » Регионални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team